Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Магна постаје све пожељнији послодавац у Алексинцу

rss

14.12.2022. Редакција Алексинац нет

Са 158.000 задовољних запослених, у 27 земаља широм света, у 2022. години, канадска компанија Магна потврдила је лидерство у аутомобилској индустрији у Србији, Европи али и шире.

Магна постаје све пожељнији послодавац у Алексинцу

Компанија Магна у Србији се бави шивењем навлака за аутоседишта, а главни купац огранка у Алексинцу је Шкода. 

Разговарали смо са запосленима који већ сада поносно могу да кажу да су учествовали у расту и развоју компаније и већ улазе у трећу годину пословања.
 
Од 2020. када је отворена до данас, запошљава преко 1000 људи из Алексинца и околине. У последње две године мало се писало о овој компанији, углавном су то били негативни коментари незадовољних радника. 

Међутим сада, запослени имају само речи хвале о побољшањима која су се десила од септембра па до данас. 

Ово је мала средина, сви се знамо, тако да није реткост што смо сазнали да је зарада повећана у октобру свим запосленима који су везани за производњу, али су повећани и додаци на зараду тзв. бонуси, који достижу и до 13.000 динара на месечном нивоу. Када смо питали колика им је последња плата била прошлог месеца рекли су нам да је између 50.000 и 60.000 хиљада динара.

Мало ко зна да уколико имају радну суботУ сви запослени имају бесплатне оброке у компанији, у кантини која, како кажу, подсећа на најмодернији ресторан, а и неретко је место где се запослени опуштају и сликају за време паузе. 

Ових дана по граду су се могли чути коментари о томе да је ова компанија једина у нашој земљи, обрадовала своје запослене видео преносом утакмице светског првенства на којима је наступала репрезентација Србије, као и то да су преношене уживо преко видео бимова распоређеним тако да је сваки део производње могао без проблема да прати. Са заставом у рукама су навијали за наше „Орлове“. На друштвеној мрежи Линкендин, објава је наишла на велико одушевљење и подршку јавности, те је подељена неколико десетина пута.

Поред тога, рекли су нам да је низ догађаја обележио овај период, па нам се једна запослена у овој компанији похвалила да су им на месечном састанку најавили само лепе догађаје у последњем месецу ове године.

Једна од њих је бесплатна новогодишња прослава у ресторану за све запослене, која укључује бесплатан мени, превоз до ресторана и назад. 

Такође, према њеним речима, најављено је додатно повећање зараде у децембру. Ово повећање је, како им је објашњено, планирано за јануар 2023. године, међутим менаџмент компаније је једногласно одлучио да је приоритет наградити запослене за сав рад и труд у последњим месецима. 

Све бољи однос послодавца према запосленима, позитивно радно окружење, сигурност задржавања посла, висина плата, те висок квалитет производа и услуга, фактори су које су ови запослени препознали да Магна поседује и негује и постаје све пожељнији послодавац у нашој општини. 

Из ове компаније су нам кратко рекли да су дугогодишњи континуирани рад на унапређењу процеса и процедура, партнерски односи са добављачима и купцима, допринели добром пословању, а да су најзначајнији испит у протеклим месецима положили сви запослени у компанији Магна Сеатинг д.о.о у Алексинцу, јер сав успех приписују првенствено њима. 
 


# аутомобил Магна Светско првенство
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима