Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sve više automobila oštećenih od krupne rizle

rss

07.02.2013. Radio Aleksinac

U poslednjih nekoliko dana sve je više vozila oštećenih krupnom kamenom rizlom kojom su popunjene rupe na lokalnim putevima. U ovoj situaciji većina vozača nezna kako da reaguje i nadoknadi nastalu štetu, odnosno kome da se obrati za pomoć.

Sve više automobila oštećenih od krupne rizle

Prema rečima Slobodana Minića iz Dunav osiguranja, kada do oštećenja vozila dođe, prvo treba pozvati policiju da sačini zapisnik, a nakon toga obratiti se kući kod koje je vozilo osigurano.

-Te rupe mogu da budu opasne i kada su bez kamena, kada su ispunjene vodom, pa ljudi udarom u rupu slete s puta ili oštete vozilo. Sipanjem rizle u rupe može doći do loma vozačkih stakala. U svakom slučaju, bilo da je polomljena šoferšajbna, bilo da je došlo do štete na felni, točku ili vozilu od takvih rupa, vlasnik automobila obavezno mora da pozove policiju, da bi bilo konstatovano da je do štete došlo na tom mestu i od tog rizika.

Vlasnici automobila koji imaju osigurane šoferšajbne, mogu se direktno javiti svom osiguravajućem društvu kako bi štetu naplatili. Ostali treba štetu da prijave Direkciji za urbanizam i izgradnju, odnosno preduzeću koje je nadležno za održavanje puteva i da od njih traže nadoknadu.

video...

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]