Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Супруга одвела сина, отац штрајкује глађу испред суда

rss

18.11.2014. Блиц, Курир, Алексинац.Нет

Алексинчанин Дејан Лабовић (41) почео је данас штрајк глађу испред зграде Основног суда у Алексинцу јер упркос правоснажној и извршној судској пресуди не може да оствари старатељство над осмогодишњим сином.

Вратите ми сина: Дејан Лабовић испред зграде суда

Лабовић каже да је његова бивша супруга по добијању пресуде исписала дечака из школе и одселила се из Алексинца.

Он каже да 25 дана нема вести о детету и каже да ће гладовати док се не спроведе одлука суда и син Звездан врати њему.

Иако је закон на његовој страни, очајни отац већ 24 дана не успева да сазна где му се налази дете, које је његова невенчана супруга одвела без његовог знања из школе.

- На основу моје тужбе из маја Основни суд у Алексинцу је сина доделио мени, а ту одлуку је потврдио Апелациони суд. Без обзира на то, супруга је 26. октобра дошла у школу и одвела дечака. Од тада покушавам да сазнам шта је с њим. Зато штрајкујем глађу. Само мртвог ће ме склонити одавде ако ми не врате сина - прича Лабовић.

- Судска одлука којом ми је поверено дете је постала извршна 10. октобра, али још није спроведена. У суду ми је речено да мој предлог за извршење није написан како треба те да није наведена адреса моје супруге. Тај захтев сам написао како сам знао јер адвокати штрајкују - каже Дејан.

Мира Павловић, портпарол Основног суда, потврдила је да су примили Лабовићев предлог за извршење:

- Он није подобан за извршење судске одлуке јер не садржи потребне податке, као што је матични број и адреса извршног дужника. Предмет ћемо узети у рад чим нам буду достављени сви подаци.


# суд штрајк школе Дејан Лабовић штрајк глађу Ћошке апелациони суд
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима