Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Сложни другари

rss

25.03.2013. РТС, Лидија Георгијев

Због тешког материјалног стања школски другови и разредна петнаестогодишње Веселинке Видојевић из алексиначке техничке школе "Прота Стеван Димитријевић" покренули су путем друштвених мрежа акцију прикупљања помоћи. Она живи од социјалне помоћи, а родитељи су без посла. Људи добро воље се јављају тако да школа планира да отвори посебан жиро рачун.

РТС: Сложни другари

Ученици Техничке школе "Прота Стеван  Димитријевић" у Алексинцу, покренули су акцију прикупљања помоћи за своју другарицу Веселинку Видојевић како би помогли њој и њеној породици који живе у тешким материјалним условима.

Иако стидљива и помало уплашена Веселинка каже да јој много прија њихов гест.

"Пре тога ми је другарица у аутобусу рекла да има нешто на Фејсбуку, неки профил направљен. Не знам, срећна сам што су сви уз мене", каже Веселинка.

Од провг дана школске године цело одељење првог пет приметило је да је помоћ неопходна, али их је разредна Драгојла Јовановић на то подстакла.

Ученица Стефана Ристић каже да Веселинка није хтела одмах да прича са другарица о томе како живи.

"Договорили смо се на часовима одељенске заједнице да јој купимо месечну карту, за почетак ја сам јој за ужину давала, тако да била је бар у почетку мало збринута, међутим то је недовољно. Када сам ја отишла и видела где она живи ја сам била згранута", каже разредна Драгојла Јовановић.

Иако је кућу Видојевића још давно саградио Центар за социјални рад незапослени родитељи нису успели да унапреде услове живота.

Веселинкина мајка Јасмина Видојевић каже да би желела да њена ћерка има само своју собу и купатило.

"Ипак је она девојчица и мора да води хигијену о себи да може да се окупа како треба и да опере своје ствари како треба", каже она.

Породица Видојвеић живи од социјалне помоћи у износу од 8.500 динара и дечијег додатка. У општини Алексинац која има стопу незапослености од скоро 57 одсто, нажалост нису једини.

Славица Јовановић социјални радник каже да тренутно имају на евиденцији преко 1.400 породица које користе новчану социјалну помоћ.

Помоћ је до сада стигла у одећи, намирницама, а људи се распитују како могу да уплате новац, па ће и Веселинка вероватно бити бар мало веселија.

 

video...

Коментара: 0


# Веселинка Видојевић Центар за социјални рад школе
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима