Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Скупштина одобрила Решење о јавним наградама, признање за хор "Шуматовац"

rss

03.06.2017. Радио Алексинац

Повод данашње седнице Скупштине општине била је само једна тачка, одборници су разматрали и прихватили Предлог Решења о додели јавних признања за 2017. годину. Опозиција је била против појединих предлога.

Скупштина одобрила Решење о јавним наградама, признање за хор "Шуматовац"

Повод данашње седнице Скупштине општине била је само једна тачка, односно, одборници су разматрали и прихватили Предлог Решења о додели јавних признања за 2017. годину. Опозиција је била против појединих предлога, али с обизиром да је решење било обједињено није постојала могућност појединачног гласања.

Према усвојеном предлогу, плакете, највеће признање општине, добиће Мешовити хор “Шуматовац”, који ове године слави 130 година постојања и ЈПВ “Србијаводе” Београд, који тренутно спроводи два пројекта на територији наше општине.

Награде у висини од 25 хиљада динара биће додељене Драгиши Симићу, директору ЈКП “Водовод и канализација” због успешности у реализацији KWF програма, затим Добровољном Ватрогасном друштву Алексинац, које спроводи превентивну едукацију грађана, Миши Ђорђевићу, организатору више акција прикупљања крви и вишеструком добровољном даваоцу крви (113 пута), Андрији Јашаревићу, ученику трећег разреда кларинета за постигнуте резултате на свим такмичењима из ове области, који је и најмлађи добитник ове награде и Божи Марковићу, аутору историјског списа “Рајевски, пуковник са три срца”, чије су фотографије објављиване у више листова.

Похвале Скупштине општине Алексинац биће додељене генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу, учеснику у обележавању историјских догађаја на подручју општине Алексинац, Ловачком удружењу “Делиград” које предано ради на очувању и заштити животне средине, Техничкој школи “Прота Стеван Димитријевић” чији ученици и наставни кадар показују изразите резултате, Клубу добровољних давалаца крви “Хумано срце” који неуморно ради на организовању акција прикупљања крви и Градском КУД-у “Алексинац”, који активно учествује на манифестацијама у земљи и иностранству и тиме промовише нашу општину.

Награде ће бити уручене на свечаној академији, која ће се одржати у понедељак, у склопу прославе Дана општине.

 

Награде дељене по пријатељској и партијској основи?

Опозиција је била против појединих предлога, али пошто је решење обједињено и није се могло гласати појединачно, 32 одборника изјаснила су се за, док су три била против одлуке.

Решење је критиковао председник одборничке групе ДСС-а Иван Димић, који наводи да су и овога пута општинске награде обесмишљене због појединаца који су се на списку нашли искључиво због партијских књижица владајуће странке и по том критеријуму добили новац из касе коју пуне сви грађани општине Алексинац.

– Ове године смо имали ситуацију да се међу награђенима појављује директор јавног предузећа, што је потпуно ван сваког смисла – да се награђују људи који су у систему локалне самоуправе и који су и овако плаћени од стране грађана општине Алексинац. Не знам чиме су они заслужили то кад их већ дебело плаћамо кроз буџет и кроз рачуне. Мислим да то није у реду, а то је већ трећи пут. После директора „Липовца“ и „Комуналних услуга“, сада имамо директора „Водовода“. У сва три случаја то су кадрови СНС-а, дакле потпуно партијска прича – каже Димић.

Димић истиче да критике опозиције нису усмерене према онима који су својим квалитетима, радом и залагањем награде заслужили, попут Мешовитог хора „Шуматовац“ или младог музичара Андрије Јашаревића, већ према пракси која је лоша и коју треба мењати.

– Нажалост, гласало се обједињено тако да смо ми из опозиције били против тога да овакво решење иде даље, јер се заиста губи смисао оваквих награда ако се награђују појединци и институције које ни по ком основу не би могли да буду награђени – поручује Иван Димић.


# Иван Димић буџет скупштина Божа Марковић - Несврћанин награда Шуматовац хор Хумано срце прота Стеван Димитријевић КУД Алексинац Милосав Симовић Андрија Јашаревић Србија воде Делиград ЛУ јавна признања ДВД Миша Ђорђевић техничка школа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима