Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ширење водоводне мреже и у 2013. години

rss

24.12.2012. Радио Алексинац

У овој години водоводна мрежа урађена је још у пет алексиначких села на потезу од Нозрине до Банковца и Моравског Бујмира.У току су прикључци, технички пријем биће завршен до средине следеће године, а цела инвестиција је коштала 36 милиона динара.

Ширење водоводне мреже и у 2013. години

- Са изградњом хлорне станице у Моравцу негде до маја следеће године извршиће се технички пријем и сви грађани ће моћи да пију чисту и технички потпуно исправну воду - изјавио је за Радио Алексинац директор Јавног предузећа „Водовод и канализација“ Драгиша Симић и најавио план за 2013. годину, по коме би се наставила градња водосистема према Рутевцу и од Трњана ка осталим селима алексиначке општине.

- Вода је стигла до Рутевца према северном делу и треба да се ради у Вукашиновцу, Делиграду и Јасењу. У току је постављање магистралног цевовода од Трњана према Витковцу и та села би у наредном периоду требало да буду прикључена на градску мрежу. Други крак према Нишу се такође шири. Вода је стигла до Тешице, а урађени су пројекти за Дреновац, Грејач и Дражевац, тако да би се у наредних четири – пет година једна целина заокружила и да би алексиначки водовод напајао неких двадесетак села.

Оно што представља проблем за ово предузеће јесу финансијски губици. Водовод у следећу годину улази са минусом од 16 милиона, који је, по Симићевим речима, веома тешко покрити.

- Наши приходи су буквално равни расходима. Међутим, исплаћујемо плате на време, сваког 15. у месецу се прима лични доходак, просечно око 35.000 динара. Плаћамо на време све обавезе, хемикалије се редовно измирују. Највећи трошак нам је струја, јер су рачуни и до 800.000 динара месечно – истиче наш саговорник.

Један од приоритета ЈП „Водовод и канализација“ у наредне две године је и реконструкција фабрике за прераду воде Бресје, која је изграђена пре око 30 година. Овај пројекат спроводи се у сарадњи са Развојном банком Немачке и Министарством финансија Републике Србије.

video...

Коментара: 0


# Водовод и канализација ЈП Радио Алексинац водовод Грејач Драгиша Симић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима