Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Širenje vodovodne mreže i u 2013. godini

rss

24.12.2012. Radio Aleksinac

U ovoj godini vodovodna mreža urađena je još u pet aleksinačkih sela na potezu od Nozrine do Bankovca i Moravskog Bujmira.U toku su priključci, tehnički prijem biće završen do sredine sledeće godine, a cela investicija je koštala 36 miliona dinara.

Širenje vodovodne mreže i u 2013. godini

- Sa izgradnjom hlorne stanice u Moravcu negde do maja sledeće godine izvršiće se tehnički prijem i svi građani će moći da piju čistu i tehnički potpuno ispravnu vodu - izjavio je za Radio Aleksinac direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Dragiša Simić i najavio plan za 2013. godinu, po kome bi se nastavila gradnja vodosistema prema Rutevcu i od Trnjana ka ostalim selima aleksinačke opštine.

- Voda je stigla do Rutevca prema severnom delu i treba da se radi u Vukašinovcu, Deligradu i Jasenju. U toku je postavljanje magistralnog cevovoda od Trnjana prema Vitkovcu i ta sela bi u narednom periodu trebalo da budu priključena na gradsku mrežu. Drugi krak prema Nišu se takođe širi. Voda je stigla do Tešice, a urađeni su projekti za Drenovac, Grejač i Draževac, tako da bi se u narednih četiri – pet godina jedna celina zaokružila i da bi aleksinački vodovod napajao nekih dvadesetak sela.

Ono što predstavlja problem za ovo preduzeće jesu finansijski gubici. Vodovod u sledeću godinu ulazi sa minusom od 16 miliona, koji je, po Simićevim rečima, veoma teško pokriti.

- Naši prihodi su bukvalno ravni rashodima. Međutim, isplaćujemo plate na vreme, svakog 15. u mesecu se prima lični dohodak, prosečno oko 35.000 dinara. Plaćamo na vreme sve obaveze, hemikalije se redovno izmiruju. Najveći trošak nam je struja, jer su računi i do 800.000 dinara mesečno – ističe naš sagovornik.

Jedan od prioriteta JP „Vodovod i kanalizacija“ u naredne dve godine je i rekonstrukcija fabrike za preradu vode Bresje, koja je izgrađena pre oko 30 godina. Ovaj projekat sprovodi se u saradnji sa Razvojnom bankom Nemačke i Ministarstvom finansija Republike Srbije.

video...

Komentara: 0


# Vodovod i kanalizacija JP Radio Aleksinac vodovod Grejač Dragiša Simić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima