Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Седница Штаба за ванредне ситуације: афричкa куга у Доњем Адровцу

rss

08.12.2021. Општина Алексинац

34. седница Штаба за ванредне ситуације одржана је, 07. децебмра 2021. године, у сали Скупштине општине Алексинац, са почетком у 8 часова.

Фото: архива

По поднетом извештају стручно оперативног тима Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за заштиту и спречавање од заразних болести и епидемије животиња, Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац упознат је са решењем Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управе за ветерину да је проглашено постојање заразне болести свиња-афричке куге свиња у насељеном месту Доњи Адровац. У вези са тим на сточној пијаци у насељеним местима Тешица и Корман забрањена је продаја свиња, па је сходно томе забрањено и пуштање продаваца са свињама на простору пијаце за време трајања мере сузбијања заразе АКС. Контрола прописаних мера вршиће се од стране Комуналне инспекције Одељење за инспекцијске послове Општинске управе општине Алексинац.

Извештај о епидемиолошкој ситуацији изазване корона вирусом на територији општине Алексинац за период од 1.12.2021. до 6.12.2021. године укупно је тестирано 663 пацијената од којих је 94 позитивних на Ковид-19.


# општина Доњи Адровац штаб за ванредне ситуације свиње ветеринарска инспекција
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима