Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sednica Štaba za vanredne situacije: afrička kuga u Donjem Adrovcu

rss

08.12.2021. Opština Aleksinac

34. sednica Štaba za vanredne situacije održana je, 07. decebmra 2021. godine, u sali Skupštine opštine Aleksinac, sa početkom u 8 časova.

Foto: arhiva

Po podnetom izveštaju stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac za zaštitu i sprečavanje od zaraznih bolesti i epidemije životinja, Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac upoznat je sa rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu da je proglašeno postojanje zarazne bolesti svinja-afričke kuge svinja u naseljenom mestu Donji Adrovac. U vezi sa tim na stočnoj pijaci u naseljenim mestima Tešica i Korman zabranjena je prodaja svinja, pa je shodno tome zabranjeno i puštanje prodavaca sa svinjama na prostoru pijace za vreme trajanja mere suzbijanja zaraze AKS. Kontrola propisanih mera vršiće se od strane Komunalne inspekcije Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Aleksinac.

Izveštaj o epidemiološkoj situaciji izazvane korona virusom na teritoriji opštine Aleksinac za period od 1.12.2021. do 6.12.2021. godine ukupno je testirano 663 pacijenata od kojih je 94 pozitivnih na Kovid-19.


# opština Donji Adrovac štab za vanredne situacije svinje veterinarska inspekcija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima