Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Решен проблем са заказивањем контролних прегледа

rss

04.02.2017.

Алексиначки Дом здравља је узео активну улогу у решавању проблема са електронским заказивањем лекарских прегледа.

Дом здравља у Алексинцу

Након жалбе Дома здравља Алексинац Техничкој подршци за имплементацију ИЗИС-а (Интегрисани здравствени информациони систем) у Министарству здравља, због проблема око заказивања контролних прегледа код специјалиста, и недоумице ко у систему ИЗИС-а треба да закаже контролни преглед код специјалисте (изабрани доктор, или сам специјалиста), јуче је стига званична одлука како од сада треба обављати заказивање, која је прослеђена СВИМ здравственим установама у Србији.

"Дом здравља Алексинац веома је поносан што је покренуо решавање овог проблема, и довео до његовог коначног решавања на целој територији Србије, што је значајно олакшање нашим пацијентима, као и свим осигураницима у Србији." кажу из алексиначког Дома здравља.

"У циљу поједностављења система упућивања потребно је да специјалисти на примарном, секундарном и терцијарном нивоу, упуте за контролу пацијентима генеришу сами у оквиру ИЗИС-а (одмах по завршеном првом прегледу) штампањем (и заказивањем) упута за контролу. Тиме се избегава враћање пацијента код изабраног лекара да би се извршило заказивање за контролни преглед. Важност овога упута је шест месеци." наводи се у допису информационог система.


# Дом здравља лекари заказивање ИЗИС
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима