Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Проблеми у Дому здравља, блокиране специјализације

rss

28.10.2015.

У редакцију је стигло саопштење Дома здравља Алексинац, поводом проблема са акредитацијама лекара.
Саопштење преносимо у целости

Проблеми у Дому здравља, блокиране специјализације

Пошто је рок за упис специјализација на Медицинском факултету у Нишу до краја ове радне недеље, а из Министарства здравља нам још увек није стигло одобрење за доделу специјализација, прекјуче смо позвали Министарство да видимо зашто нам одобрење још увек није стигло, и речено нам је да је одобравање блокирано због достављене тужбе др стом. Душана Остојића.

Иначе, Дом здравља Алексинац спровео је ове године процедуру додељивања специјализација својим лекарима и стоматолозима, у свему у складу са позитивним прописима, и проследио је списак лекара Министарству здравља ради коначног одобрења специјализација, а све то након прибављања сагласности Института за јавно здравље из Ниша.

Др стом. Душан Остојић поднео је тужбу и Управном суду, али ју је он већ одбацио.

Пошто је Министарство здравља због тужбе стопирало процес додељивања специјализација лекарима Дома здравља Алексинац, то практично значи да ће сви они морати да сачекају пролећни уписни рок, што ће потпуно непотребно нанети штету и њима и Дому здравља Алексинац, јер нам и тако недостају лекари специјалисте, и сваки месец ранијег завршетка њихових специјализација, много значи грађанима општине Алексинац и Дому здравља Алексинац.

Зато апелујемо јавно на др стом. Душана Остојића, да поступи коректно, и да, након што је његову тужбу одбацио Управни суд, повуче и своју тужбу достављену Министарству, како би се до краја недеље одблокирао процес доделе специјализација, и како би његове колеге ослободио непотребне блокаде, а грађани општине Алексинац што пре дочекали нове специјалисте.

 


# Дом здравља Душан Остојић лекари специјализација Управни суд
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима