Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rešen problem sa zakazivanjem kontrolnih pregleda

rss

04.02.2017.

Aleksinački Dom zdravlja je uzeo aktivnu ulogu u rešavanju problema sa elektronskim zakazivanjem lekarskih pregleda.

Dom zdravlja u Aleksincu

Nakon žalbe Doma zdravlja Aleksinac Tehničkoj podršci za implementaciju IZIS-a (Integrisani zdravstveni informacioni sistem) u Ministarstvu zdravlja, zbog problema oko zakazivanja kontrolnih pregleda kod specijalista, i nedoumice ko u sistemu IZIS-a treba da zakaže kontrolni pregled kod specijaliste (izabrani doktor, ili sam specijalista), juče je stiga zvanična odluka kako od sada treba obavljati zakazivanje, koja je prosleđena SVIM zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

"Dom zdravlja Aleksinac veoma je ponosan što je pokrenuo rešavanje ovog problema, i doveo do njegovog konačnog rešavanja na celoj teritoriji Srbije, što je značajno olakšanje našim pacijentima, kao i svim osiguranicima u Srbiji." kažu iz aleksinačkog Doma zdravlja.

"U cilju pojednostavljenja sistema upućivanja potrebno je da specijalisti na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou, upute za kontrolu pacijentima generišu sami u okviru IZIS-a (odmah po završenom prvom pregledu) štampanjem (i zakazivanjem) uputa za kontrolu. Time se izbegava vraćanje pacijenta kod izabranog lekara da bi se izvršilo zakazivanje za kontrolni pregled. Važnost ovoga uputa je šest meseci." navodi se u dopisu informacionog sistema.


# Dom zdravlja lekari zakazivanje IZIS
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima