Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реконструкција водоводне мреже у завршној фази

rss

20.03.2015. Радио Алексинац

Јавно предузеће „Водовод и канализација“ у Алексинцу, које је корисник донација и кредитних средстава Немачке развојне банке KFW, захваљујући сарадњи са овом институцијом унапредило је своје пословање у више области.

Реконструкција водоводне мреже у завршној фази

Смањен је растур воде, побољшана наплата, замењен је део старе мреже, смањен број радника и отворен услужни центар, а у наредном периоду се планира и осавремењивање опреме.

Директор „Водовода и канализације“ Драгиша Симић каже да за сада предузеће редовно отплаћује кредит и да ова инвестиција обезбеђује стабилност у снабдевању водом. Сваког месеца уштеди се и до два милиона динара које се орочавају, а затим ће бити уплаћени на рачун Министарства финансија, додаје Симић.

- Нама је 27. фебруара у посети била делегација KFW банке из Немачке. Прошле године у ово време ми смо били на ивици да не добијемо кредит, јер су показатељи били да нећемо моћи да га враћамо. Међутим, гости су били одушевљени шта је све урађено, јер су много већи градови, са већим капацитетом радне снаге и бољим кадровима остали на пола, а ми смо све радове завршили и први вратили кредит. Делегација је обишла и све улице које су рађене и питали нас шта нам треба од донација. Тражили смо један камион и један канал џет, донацију вредну између 200.000 и 300.000 евра, које очекујемо средином године.

Након завршетка тендера и избора извођача радова, у јулу ће бити промењене азбестне цеви и у улици 7. јула, чиме ће бити завршена замена азбестне мреже у граду у дужини од 12 километара. Та инвестиција општину ће укупно коштати милион и по евра, док ће преостали новац, око два и по милиона евра, бити утрошен за реконструкцију фабрике воде „Бресје“, подсећа саговорник.

 


# Водовод и канализација ЈП водовод Драгиша Симић услужни центар KFW банка
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима