Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rekonstrukcija vodovodne mreže u završnoj fazi

rss

20.03.2015. Radio Aleksinac

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u Aleksincu, koje je korisnik donacija i kreditnih sredstava Nemačke razvojne banke KFW, zahvaljujući saradnji sa ovom institucijom unapredilo je svoje poslovanje u više oblasti.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u završnoj fazi

Smanjen je rastur vode, poboljšana naplata, zamenjen je deo stare mreže, smanjen broj radnika i otvoren uslužni centar, a u narednom periodu se planira i osavremenjivanje opreme.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Dragiša Simić kaže da za sada preduzeće redovno otplaćuje kredit i da ova investicija obezbeđuje stabilnost u snabdevanju vodom. Svakog meseca uštedi se i do dva miliona dinara koje se oročavaju, a zatim će biti uplaćeni na račun Ministarstva finansija, dodaje Simić.

- Nama je 27. februara u poseti bila delegacija KFW banke iz Nemačke. Prošle godine u ovo vreme mi smo bili na ivici da ne dobijemo kredit, jer su pokazatelji bili da nećemo moći da ga vraćamo. Međutim, gosti su bili oduševljeni šta je sve urađeno, jer su mnogo veći gradovi, sa većim kapacitetom radne snage i boljim kadrovima ostali na pola, a mi smo sve radove završili i prvi vratili kredit. Delegacija je obišla i sve ulice koje su rađene i pitali nas šta nam treba od donacija. Tražili smo jedan kamion i jedan kanal džet, donaciju vrednu između 200.000 i 300.000 evra, koje očekujemo sredinom godine.

Nakon završetka tendera i izbora izvođača radova, u julu će biti promenjene azbestne cevi i u ulici 7. jula, čime će biti završena zamena azbestne mreže u gradu u dužini od 12 kilometara. Ta investicija opštinu će ukupno koštati milion i po evra, dok će preostali novac, oko dva i po miliona evra, biti utrošen za rekonstrukciju fabrike vode „Bresje“, podseća sagovornik.

 


# Vodovod i kanalizacija JP vodovod Dragiša Simić uslužni centar KFW banka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima