Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Регулација цене воде по тарифном систему

rss

12.11.2010. Извор: aleksinac.org

У уторак, 9. новембра, председник општине, Иван Димић, одржао је састанак са руководством ЈП Водовод и канализација, као и са консултантима фирме СЕТЕК, Аланом Итоном, стручњаком за тарифне системе наплате и Јергом Штрасером, тим лидером на пројекту унапређења водоснабдевања у шест општина у Србији, који финансира немачка развојна банка КФВ.

Регулација цене воде по тарифном систему

Реч је о општинама које су укључене у други круг пројекта “Унапређење водоснабдевања у општинама средње величине у Србији”, међу којима су Јагодина, Трстеник, Лесковац, Пирот, Врање и Алексинац.

На поменутом састанку закључено је да ће у оквиру пројекта бити израђен план регулације цена воде по тарифном систему и да ће се том приликом водити рачуна о социјалном фактору. Како је речено , овим планом би била предвиђена динамика цене воде у наредних 5 година.

Очекује се да тарифни план буде припремљен до априла следеће године, када би и био прослеђен на усвајање Општинском Већу..

Консултанти СЕТЕК-а најавили су да су припремили анализу стања алексиначког водовода и да ће исту у нашој општини представити 22. новембра 2010. године.



# председник општине Иван Димић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима