Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Regulacija cene vode po tarifnom sistemu

rss

12.11.2010. Izvor: aleksinac.org

U utorak, 9. novembra, predsednik opštine, Ivan Dimić, održao je sastanak sa rukovodstvom JP Vodovod i kanalizacija, kao i sa konsultantima firme SETEK, Alanom Itonom, stručnjakom za tarifne sisteme naplate i Jergom Štraserom, tim liderom na projektu unapređenja vodosnabdevanja u šest opština u Srbiji, koji finansira nemačka razvojna banka KFV.

Regulacija cene vode po tarifnom sistemu

Reč je o opštinama koje su uključene u drugi krug projekta “Unapređenje vodosnabdevanja u opštinama srednje veličine u Srbiji”, među kojima su Jagodina, Trstenik, Leskovac, Pirot, Vranje i Aleksinac.

Na pomenutom sastanku zaključeno je da će u okviru projekta biti izrađen plan regulacije cena vode po tarifnom sistemu i da će se tom prilikom voditi računa o socijalnom faktoru. Kako je rečeno , ovim planom bi bila predviđena dinamika cene vode u narednih 5 godina.

Očekuje se da tarifni plan bude pripremljen do aprila sledeće godine, kada bi i bio prosleđen na usvajanje Opštinskom Veću..

Konsultanti SETEK-a najavili su da su pripremili analizu stanja aleksinačkog vodovoda i da će istu u našoj opštini predstaviti 22. novembra 2010. godine.



# predsednik opštine Ivan Dimić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima