Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реаговање директора Нишвила

rss

12.09.2022. Нишвил Фестивал

Градоначелница Ниша тврди да Нови Сад помаже Еxit само са 10 милиона

Реаговање директора Нишвила

 У настојању да докаже да су њени предходници на челу града Ниша из редова СНС-а превише издвајали за Нишвил претходних година, градоначелница Ниша Драгана Сотировски је гостујући на телевизији Belle Amie изјавила да она сигурно зна, али да ће током данашњег дана добити и званичну потврду од градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да град Нови Сад издваја свега 10 милиона за Exit, док је она издвојила 24 за Нишвил. 

Њена тврдња је нетачна јер Нови Сад издваја само на једном конкурсу намењеном култури 10 милиона, а на осталим градским конкурсима привреде и туризма - троструко више, иако Exit нема статус јавне градске манифестације - какав има Нишвил у Нишу. 

Исти износ издваја град Београд за Bitef, али градоначелница није писала Александру Шапићу да јој исту информацију достави.

Оваквим изјавама градоначелница показује да јој није нимало стало да Нишвил остане у Нишу иако упорно понавља да подржава Нишвил. 
 Слање инспекције у години короне, иако је претходне године налаз исте инспекторке био беспрекоран - томе иде у прилог, као и покушај бирократског доказивања да Нишвил није оправдао градска средства.

Иако Нишвил има довољно фактура да оправда троструко већи износ средстава од наводно спорних фактура. Уосталом то ће ускоро пресудом потврдити и Управни суд. 

Директор Нишвила Иван Благојевић сматра да градоначелница није требало да задржи Нишвилу 6 милиона за 2022. годину због налаза за 2020. и 2021. већ да сачека одлуку Управног суда или евентуално за тај износ тужи Нишвил и тврдње локалне буџетске инспекције докаже на суду.

Он подсећа да је фестивал за 28 година уложио више од 500 милиона сопствених средстава, а у буџет града Ниша вратио милијарду динара. Резултат Нисвила је наступ преко 2.000 бендова, око 22.000 извођача и више од 3 милиона гледалаца.


 


# Нишвил фестивал Драгана Сотировски Директор Нишвила Градоначелница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима