Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Reagovanje direktora Nišvila

rss

12.09.2022. Nišvil Festival

Gradonačelnica Niša tvrdi da Novi Sad pomaže Exit samo sa 10 miliona

Reagovanje direktora Nišvila

 U nastojanju da dokaže da su njeni predhodnici na čelu grada Niša iz redova SNS-a previše izdvajali za Nišvil prethodnih godina, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je gostujući na televiziji Belle Amie izjavila da ona sigurno zna, ali da će tokom današnjeg dana dobiti i zvaničnu potvrdu od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da grad Novi Sad izdvaja svega 10 miliona za Exit, dok je ona izdvojila 24 za Nišvil. 

Njena tvrdnja je netačna jer Novi Sad izdvaja samo na jednom konkursu namenjenom kulturi 10 miliona, a na ostalim gradskim konkursima privrede i turizma - trostruko više, iako Exit nema status javne gradske manifestacije - kakav ima Nišvil u Nišu. 

Isti iznos izdvaja grad Beograd za Bitef, ali gradonačelnica nije pisala Aleksandru Šapiću da joj istu informaciju dostavi.

Ovakvim izjavama gradonačelnica pokazuje da joj nije nimalo stalo da Nišvil ostane u Nišu iako uporno ponavlja da podržava Nišvil. 
 Slanje inspekcije u godini korone, iako je prethodne godine nalaz iste inspektorke bio besprekoran - tome ide u prilog, kao i pokušaj birokratskog dokazivanja da Nišvil nije opravdao gradska sredstva.

Iako Nišvil ima dovoljno faktura da opravda trostruko veći iznos sredstava od navodno spornih faktura. Uostalom to će uskoro presudom potvrditi i Upravni sud. 

Direktor Nišvila Ivan Blagojević smatra da gradonačelnica nije trebalo da zadrži Nišvilu 6 miliona za 2022. godinu zbog nalaza za 2020. i 2021. već da sačeka odluku Upravnog suda ili eventualno za taj iznos tuži Nišvil i tvrdnje lokalne budžetske inspekcije dokaže na sudu.

On podseća da je festival za 28 godina uložio više od 500 miliona sopstvenih sredstava, a u budžet grada Niša vratio milijardu dinara. Rezultat Nisvila je nastup preko 2.000 bendova, oko 22.000 izvođača i više od 3 miliona gledalaca.


 


# Nišvil festival Dragana Sotirovski Direktor Nišvila Gradonačelnica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima