Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Превентивна седница штаба за ванредне ситуације: Стање редовно, надлежне службе спремне

rss

15.03.2016.

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржао је данас своју 53. седницу, овога пута превентивну.

Превентивна седница штаба за ванредне ситуације: Стање редовно, надлежне службе спремне

На дневном реду било је утврђивање спремности оспособљених правних лица за заштиту и спасавање за спровођење мера одбране од поплава и упознавање са током израде Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Алексинац за 2016. годину.

Према речима Гордане Миловановић, самосталног стручног сарадника за водопривреду општине Алексинац, у општини Алексинац није било изливања водотокова ни првог ни другог реда, ситуација је стабилна, али да треба имати у виду да су април и мај два критична месеца и да, сходно томе, треба бити у приправности.

На данашњој седници Штаба је утврђено да су све службе у приправности у случају наиласка поплавних таласа и спремне да одговоре на евентуалне елементарне непогоде.

На крају, председник општине Ненад Станковић, информисао је чланове Штаба за ванредне ситуације да данас почињу радови на уређењу корита Моравице од Пиварског до Рударског моста, као и да је потписан уговор о изградњи левообалног насипа на Јужној Морави.


# председник општине Јужна Морава општина Моравица поплава Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Гордана Миловановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима