Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preventivna sednica štaba za vanredne situacije: Stanje redovno, nadležne službe spremne

rss

15.03.2016.

Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac održao je danas svoju 53. sednicu, ovoga puta preventivnu.

Preventivna sednica štaba za vanredne situacije: Stanje redovno, nadležne službe spremne

Na dnevnom redu bilo je utvrđivanje spremnosti osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje za sprovođenje mera odbrane od poplava i upoznavanje sa tokom izrade Operativnog plana za odbranu od poplava za vode II reda na teritoriji opštine Aleksinac za 2016. godinu.

Prema rečima Gordane Milovanović, samostalnog stručnog saradnika za vodoprivredu opštine Aleksinac, u opštini Aleksinac nije bilo izlivanja vodotokova ni prvog ni drugog reda, situacija je stabilna, ali da treba imati u vidu da su april i maj dva kritična meseca i da, shodno tome, treba biti u pripravnosti.

Na današnjoj sednici Štaba je utvrđeno da su sve službe u pripravnosti u slučaju nailaska poplavnih talasa i spremne da odgovore na eventualne elementarne nepogode.

Na kraju, predsednik opštine Nenad Stanković, informisao je članove Štaba za vanredne situacije da danas počinju radovi na uređenju korita Moravice od Pivarskog do Rudarskog mosta, kao i da je potpisan ugovor o izgradnji levoobalnog nasipa na Južnoj Moravi.


# predsednik opštine Južna Morava opština Moravica poplava Nenad Stanković štab za vanredne situacije Gordana Milovanović
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima