Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поскупљује вода

rss

29.04.2014. извор: Општина Алексинац

Општинско веће општине Алексинац данас је одржало 41. седницу од свог формирања у садашњем саставу. Дневни ред састојао се од 18 тачака, а седницом је председавао Ненад Станковић, председник Општине.

Поскупљује вода

Између осталог, Веће је на овој седници усвојило нацрте Одлуке о успостављању услуге социјалне заштите „Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју“ и Одлуке о начину и висини партиципације корисника ове услуге. Треба рећи да су средства за финансирање ове услуге обезбеђена буџетом локалне самоуправе за 2014. годину, као и да ове одлуке представљају предуслов да Општина конкурише код Министарства рада, запошљавања и социјалне политике за средства у износу до милион и по динара.

У наставку седнице усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Водовод и канализација“ Алексинац о ценама воде и канализације. Овом одлуком даје се сагласност на повећање цене воде за 12%, и она представља део аранжмана са немачком развојном банком KWF, којим је предвиђена реконструкција водоводне мреже у граду и фабрике за прераду воду „Бресје“. Добра вест је да је ово последње у низу планираних повећања цене воде, као и да крајем јуна почиње замена по здравље штетних азбестних цеви у дужини од 10 км у ужем центру града.

Осим тога, Веће је дало сагласност и на предлоге закључака о покретању поступка за израду елабората о оправданости давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини Општине без накнаде Земљорадничкој задрузи „Равна шума“ из Суботинца и Привредном друштву „Дале-Текс“ ДОО из Житковца. Ови привредни субјекти недавно су се обратили општинским органима писмом о намерама којима планирају инвестициона улагања у изградњу хладњаче и сушаре са пратећим објектима, одн. у изградњу погона за производњу одеће, уз отварање нових радних места при тим погонима. Стручне службе Општинске управе ће бити у обавези да у наредних два месеца израде Елаборат о оправданости, након чега ће исти бити прослеђен Влади Републике Србије на одобрење. Уколико дође до постизања договора, домаћим инвеститорима грађевинско земљиште било би уступљено на бесплатно коришћење на период од 20 година, док би они били у обавези да земљиште приведу намени у одређеном року, и отворе одређени број нових радних места.

 

Коментара: 3


# Алексинац општина
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  Goran 29.04.2014.
  Super.Samo naprednjački nema šta,sada neka poskupi i djubre,treba i Budi para ne samo Dragiši.Plate i penzije dole,a poskupljenje svega gore,to je Napredna Radikalska vlast.

 • (+0) (-0)

  Мислите и на грађане,зато су вас бирали. 30.04.2014.
  Овом одлуком даје се сагласност на повећање цене воде за 12%, и она представља део аранжмана са немачком развојном банком KWF, којим је предвиђена реконструкција водоводне мреже у граду и фабрике за прераду воду „Бресје“.12% ПОВЕЋАЊА ЦЕНЕ ВОДЕ ЈЕ ЗА ЖИТЕЉЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ,КОЈА ЈЕ СА ПРОЦЕНТОМ НЕЗАПОСЛЕНИХ У САМОМ РЕПУБЛИЧКОМ ВРХУ УЖАСНО ЛОША ВЕСТ.ДА БУДЕМО ПОШТЕНИ ,ИАКО СМАТРАМ ДА ЈЕ САДАШЊА КОАЛИЦИОНА ВЛАСТ ЛОШ ИЗБОР, НИСУ ОНИ ЉУДИ КРИВИ ЈЕР ЈЕ У ПРЕТХОДНОМ САЗИВУ СКЛОПЉЕН УГОВОР КОЈИ СЕ МОРА ИСПОШТОВАТИ.ШТА ЗАМЕРАМ САДАШЊОЈ ВЛАСТИ,ПРЕ СВЕГА ОНИ СУ ТУ ГЛАСОВИМА ГРАЂАНА КОЈИ СУ ИМ УКАЗАЛИ ПОВЕРЕЊЕ СВИДЕЛО СЕ ТО НЕКОМЕ ИЛИ НЕ, КАО НАЈЈСПОСОБНИЈИМА ДА ОПШТИНУ ИЗВУКУ ИЗ КАЛА,МЕЂУТИМ НАКОН СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ КАКО ВОДЕ ОПШТИНУ ПРОЦЕНАТ НЕЗАПОСЛЕНИХ НЕ ДА СЕ НИЈЕ СМАЊИО,НАПРОТИВ, ПОВЕЋАН ЈЕ.ПРИВРЕДНА СИТУАЦИЈА ЈЕ КАТАСТРОФАЛНА СА ОГРОМНИМ РАСТОМ СВИХ ВРСТА КРИМИНАЛНИХ ДЕЛА ЧАК И СА КРВНИМ ДЕЛИКТИМА.ДА ЛИ СУ ОНИ ЗАРАД СОПСТВЕНИХ ИНТЕРЕСА БИРАНИ ИЛИ ДА ОПШТИНУ ИЗВУКУ ИЗ СВЕ ВЕЋЕ БЕДЕ?

 • (+0) (-0)

  Nikola 30.04.2014.
  Tako je da se menja vlast. Nema gori od ovih sto su na vlast. Mada izgleda da ce tesko ove neko smaknuti...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима