Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Сплеткарење око подршке Николићу или Вучићу

rss

26.01.2016. Редакција

Ових дана су се у појединим медијима појавиле фотографије спискова којима се чланови СНС у Алексинцу изјашњавају да ли пружају подршку Томиславу Николићу или Александру Вучићу.

Сплеткарење око подршке Николићу или Вучићу

Наиме, одавно је познато да се чланство декларише по подршци актуелном председнику Србије Томиславу НИколићу, или његовом наследнику на место председника странке и председнику Владе Александру Вучићу. Иако јавна декларација такве поделе никада није изашла у јавност, незванично се шушка о све већој подели.

 

Којем ће се царству приволети алексиначки СНС?

Алексиначки СНС нема проблем како победити на предстојећим изборима, већ их мучи наизглед много мањи проблем, којем се царству приклонити након раскола странка на Вучићеве и Томине?

"У странци смо сви свесни да ће једног тренутка доћи на ред и то питање, ко ће кренути путем Александра Вучића, а ко табору Томе Николића. Како сад ствари стоје огроман број људи је за Вучића, можда један заиста мали број људи је спреман да јавно изрази лојалност Томи Николићу" тврди наш саговорник у СНС-у.

Додаје да највећу дилему, или боље рећи грижу савести, има управо председник одбора СНС у Алексинцу, Ненад Станковић:

"Станковић је оснивач СНС-а, добро је свима познато да је Тома Николић први одбор странке направио баш у Алексинцу, и то управо са Станковићем и њему најближим људима" истиче наш саговорник.

Сви они који су се прикључили тада новоформираној странци, су доста ризиковали и жртвовали када су 2008. године донели одлуку да пођу за Томом Николићем, а пре свих Ненад Станковић, који је до тада важио за најближег саговорника Милована Радовановића, лидера СРС у Алексинцу. Данас је ствар доста измењена, иако га успомене вежу за Николића, председник општине је одлучан да приликом расцепа странке подржи Александра Вучића:

"Иде нека непроверена прича да Вучић хоће да очисти странку од свих Томиних кадрова. На том незваничном списку" неподобних" се налази и име Ненада Станковића. Колико је то заиста истина време ће показати. Оно што је сигурно јесте да се Вучић ни на који начин није подржао Алексинац. Ниједна државна инвестиција, нити улагање страног капитала није стигло у Алексинац. Готово ниједан високи страначки функционер није посетио Алексинац, нити је на било који начин општина Алексинац промовисана у средствима јавног информисања које контролишу напредњаци" истиче Александар Ђ. добро упознат са многим дешавањима у алексиначком СНС-у.

Спискови

Ситуација је озбиљно закомликована након што је неко доставио одређеним порталима спискове којима се чланови странке изјашњавају о подршци.

По тим медијима, чланица странке се овим поводом обратила и председнику Извршног одбора странке Радомиру Николићу.

"Колега из странке ми је послао документ, јер су од појединих чланова странке тражили да се писмено изјасне ко је за Николића, а ко за Вучића. Ја нисам хтела да потпишем, али сам од једног члана добила копирани документ и ме он замолио да га не спомињем и кажу да је то незванично. Шта даље да радимо?" упитала је ова чланица Николића.

 

СНС спремна за изборе, очекује прљаву кампању појединих странака

Алексиначки напредњаци демантују писање појединих, тек основаних електронских медија (циљано направљених да би се водила прљава кампања против СНС-а) да се у одбору СНС-а гласало за назови ''подршку'' Томиславу Николићу или Александру Вучићу.

"Без да улазимо у непотребна објашњења или детаље, грађанима једино можемо рећи да никакве поделе нема, ни у локалном напредњачком одбору нити у СНС-у. Уопште не осуђујемо овакве аматерске покушаје да се дестабилизује најјача странка у Србији, јер ништа коректније нисмо ни очекивали од својих политичких противника. Спремни смо на најбруталније неистине којима ће се служити у предстојећој кампањи, али наша странка водиће позитивну кампању и углавном неће одговарати на сличне провокације. Крупна граматичка грешка у самом наслову: ''У Алексинцу се изјашњавали које за Вучића а ко за Николића'' довољно нам говори о капацитету оних који су се још од сада острвили на СНС.
Грађанима желимо да на наредним изборима изаберу најбоље." стоји у званичном саопштењу Општинског одбора СНС-а у Алексинцу.


# председник општине СНС општина Александар Вучић Ненад Станковић Томислав Николић Александра Вучић
@sns_aleksinac @avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима