Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СО Алексинац поново изазива кризу у ОШ „Љупче Николић“

rss

05.12.2014. Д. Остојић

За понедељак, 8. децембар, заказана је нова седница Скупштине општине Алексинац. У дневни ред седнице поново није уврштено именовање чланова Школског одбора ОШ „Љупче Николић“.

СО Алексинац поново изазива кризу у ОШ „Љупче Николић“

Иако је, по закону, СО Алексинац дужна да именује чланове Школског одбора које је предложио Савет родитеља ово је већ друга седница СО Алексинац на којој се ова тачка, очигледно намерно, изоставља.

На претходној седници СО Алексинац одржаној септембра одборници опозиције су тражили да се именују чланови Школског одбора из реда родитеља како би се избегла криза у школи али је власт то одбила. Председник Административно-мандатне комисије Славољуб Величковић (СНС) ни на изричит захтев одборника није образложио зашто нема именовања чланова ШО које је по процедури и на време предложио Савет родитеља.

Неименовање чланова ШО било је директан повод да министарство просвете оцени неисправним конкурс по коме је Лела Стевановић изабрана за директора ОШ „Љупче Николић“ и затим поставило Топлицу Петровића за в.д. директора.

Новим одбијањем да се именују легално изабрани представници родитеља у Школски одбор, СО Алексинац изазива кризу рада Школског одбора како би се створили услови да министар именује и привремени (принудни) школски одбор који би требало да бира директора на новом конкурсу.

Одборници опозиције су на све ово упозоравали још на прошлој седници СО Алексинац и то је био један од основних разлога што, први пут од кад постоји, ТВ Алт није емитовао снимак седнице скупштине.

 

Коментара: 24


# Љупче Николић ОШ општина скупштина Министарство просвете Славољуб Величковић Лела Стевановић школски одбор СО Алексинац
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-10)

    MIMI 05.12.2014.
    Naprednjacko bahacenje, bezakonje, javasluk, anarhija, kumovi na putu u buducnost u koju veruju, vrlo moguce, uskoro, i na " sluzbenom putu ".

  • (+1) (-8)

    Budi pravedan i ne politizuj 05.12.2014.
    Pisi Ostojicu za Zitkovac malo.Tamo je uzas. Cujem dobili 2 na eksternu.A tamo nisu naprednjaci na vlasti u skoli

  • (+1) (-7)

    Dishi68 05.12.2014.
    Ovo samo jos kreteni potpuni ne mogu da ukapiraju odakle je sve pocelo i cija je ovo kuhinja.Da bolesne ambicije petrovc toplice nisu pokrenule citavu farsu da se direktorka smeni niti bi se odnosi u kolektivu poremetili niti bi prestizna Aleksinacka skola bila tema televizija i ogovaranja po gradu.Kadar visokopozicionirani SNS petrovic je i sekretar OO SNS i to govori o njemu kao o potpuno amoralnoj osobi ma sta god sns botovi pricali o njemu.

  • (+1) (-7)

    Dverjani 05.12.2014.
    svaka cast

  • (+1) (-2)

    Zorana Jovic 05.12.2014.
    Није узалуд надимак Славољуба Величковића - Леви. Он и његов кум Неша средише пољопривредну школу па сад нашли да сређују и друге. Бахатост најгоре врсте, уништише најбољу школу у општини. Насилно постављење без обзира на закон. Гарантовано ни ову седницу скупштине неће преносити Алт, јер можда дођу родитељи да питају председника што не ради по закону , а то не би било добро да виде људи у Алексинцу.

  • (+1) (-3)

    tesko toj deci... 05.12.2014.
    A što "natureni" v.d. direktor još drži časove jel to možda po zakonu. Ili prosvetna inspektorka vidi samo ono što joj mutavi preCednik naloži da vidi. Uništiše nam školu, kreteni naprednjački!

  • (+1) (-6)

    nepoverljiv 06.12.2014.
    To što oni rade, to razumem, oni neznaju drugačije. Nisu mi jasni ovi iz škole koji ćute i aminuju....

  • (+1) (-20)

    PROGRAM RADA 07.12.2014.
    U skoli znaju da je Lela dosla na mesto direktora politicki, kao clan DS, a da je smenjena zato sto nije donela program rada za sta je predvidjena smena direktora.

  • (+1) (-5)

    poverljivo 08.12.2014.
    Program rada nije razlog za smenu direktora škole, a ako jeste direktor poljioprivredne škole bi trebalo da je bivši, odavnooo.

  • (+1) (-14)

    Za osobu "poverljivo" 08.12.2014.
    Nedonošenje Programa rada, koji Lela nije donela u propisanom roku, jeste razlog za smenu - to je prva stavka u Zakonu za smenu direktora !!! Uverite se, pronađite na internetu "Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", član 63, stav 1.

  • (+1) (-5)

    mika 09.12.2014.
    1) ustanova nije donela blagovremeno program obrazovanja, odnosno ne ostvaruje program obrazovanja i vaspitanja ili ne preduzima mere za ostvarivanje principa, ciljeva i standarda postignuća;
    Šta znači blagovremeno, rupa u zakonu, da li je plan donet pre početka školske godine? Jeste.
    I onda mi izmišljamo toplu vodu. Umesto da se donese konkretan zakon, u kome decidirano stoji vreme i sve što treba. I po kome će lokalna samouprava da postavlja direktore u školama i da ih smenjuje, pa da sve bude po zakonu a ne ovako igramo se u krug.
    Nama treba sistem, sistem koji ne mora da bude idealan ali da funkcioniše i da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ovako je sve izgubilo smisao i samo se igramo zakonima, školama, državom. A kad sve uništimo biće nam krivi drugi.

  • (+1) (-2)

    Александар 09.12.2014.
    Најбитније у свему јесте какве примере дајемо деци.
    Шта они могу да закључе из овога?
    Једноставно - није битно колико учите, битно је да ли сте члан одређене странке.
    Мислим да би општинаре морали да буде срамота због тога, ако они знају шта је срамота

  • (+1) (-1)

    O da... 09.12.2014.
    Da Aleksandre tako je samo valja napomenuti da ovaj primer nije od sada vec se ovo koristi godinama unazad. Svaki napad na ovu vlast zbog ovoga sto radi a nespominjanje istih postupaka predhodnih vlasti koje su isto cinile je klasicna politicka podmetacina. Bilo bi korektno reci da su svi isto radili.

  • (+1) (-2)

    Александар 09.12.2014.
    Да ли је то оправдање за овакав поступак?
    Они раније су били лопови и лажови, па ћемо и ми?
    Као што рекох, лепо поруку дајемо деци...

  • (+1) (-7)

    nepopravljiv 09.12.2014.
    Prema rešenju kojim ministar nije dao saglasnost za imenovanje direktora, razlog je što su za članove školskog odbora iz reda zapošljenih u školi, glasali i zapošljeni koji nisu nastavnici, a koji mogu da budu birani za članove školskog odbora. Tu nepravilnost ( koja je inače protivustavna) uočila je uvažena inspektorka o tome sačinila zapisnik, isti poslala ministru i istim naložila da se propust ispravi. Nastavničko veće je ponovilo glasanje ( glasali samo nastavnici) obavestilo inspektorku, ona sačinila zapisnik, koji nije poslala ministru. Ovako je ministar ostao uskraćen za punu istinu, a naprednoj lokalnoj vlasti ostavio mogućnost za partijsko imenovanje vršioca dužnosti direktora OŠ Ljupče Nikolić. Vd direktora po važećem zakonu ima sve obaveze i prava kao i direktor, samo mu je rok trajanja ograničen na šest meseci. Proći će i tih šest meseci.....

  • (+1) (-4)

    За "непропављивог" 09.12.2014.
    На Твојој сам страни, али, за поменутих 6 месеци биће мнооогоо другачији однос снага у колективу... Тренутно у колективу има близу 30 радника на одређено време (углавном ДС и ДСС). Њихово место заузеће неки други (СНС) ПЛУС полтрони ПЛУС они који су већ били за СНС... Обрни, окрени СНС ће имати 75 % колектива ! Живи били па видели... Тако је било и биће ! Уосталом тако је и ДС-Лела дошла на место директора, а сада се одриче од ДС-а !?

  • (+1) (-4)

    nepopravljiv 09.12.2014.
    Poenta mojih pisanja ovde, nije svrstavanje na ovu ili onu stranu, već pokušaj da odagnam politiku iz života nas običnih smrtnika, da ove vlastoljubce i ništa manje vlastodržce od onih predhodnih, onih pre njih i njih samih jer su oni bili vlast pre ovih navedenih, samo su se malo preobukli. Pokušavam da ih ubedim da poštenje i pravda ne počinju, a srećom i ne završavaju sa njima, da škola nije mesto gde se leče kompleksi, već mesto gde deca treba da stiču znanja koja će tokom života primenjivati i od kojih će podizati svoju decu.

  • (+1) (-0)

    O da Aleksandre.... 10.12.2014.
    Naravno da nije opravdanje niti mesta opravdanja za takve stvari ima. Samo sam hteo da kazem da optuzivati ili kritikovati nekoga za nesto da je radio a ne kritikovati i ostale koji su radili isto znaci da je rec o klasicnoj politickoj igri.

  • (+1) (-3)

    mika 10.12.2014.
    Dragi moji sugrađani, dok su na vlasti bili oni prethodni kritikovao sam ih bez zadrške za sve svinjarije koje su radili, a bilo ih je mnogo. Na izborima 2012. skinuta je prehodna garnitura, bar delimično, na moje veliko zadovoljstvo jer sam očekivao da svi koji su kršili zakon budu procesuirani.
    Umesto svega toga dobili smo samo reklamnu kampanju koja je trajala oko 2 godine: ,,mi bi njih ali ne možemo zbog koalicije, dajte nam više od 50% i videćete!''.
    I dobili smo izbore, i dobili su izbore, i opet pravili koaliciju a da nema potrebe i prošli su meseci i godine i niko nije odgovarao, naprotiv zloupotrebe se nastavljaju.
    Pun mi je kufer svih, ali znam da je ova vlast danas odgovorna jer me je lagala kao i ostale građane. I ne samo lagala već je postala leglo svega najgoreg do sada.

  • (+1) (-0)

    bludni sin 17.12.2014.
    http://www.teleprompter.rs/sta-reci-ne-zaplakati-tomislav-nikolic-u-ulozi-estradnog-pevaca-video.html

  • (+1) (-0)

    bludni sin-e 18.12.2014.
    A ko je Djole :P

  • (+1) (-3)

    nepopravljiv 18.12.2014.
    Ministar prosvete uveo "prinudnu upravu" u OŠ Lupče Nikolić, imenovani su novi članovi privremenog organa upravljanja, koji su gle čuda, listom zaljubljenici SNS-a.

  • (+1) (-1)

    nepopravljiv 20.12.2014.
    Uloga prijatelja je da bude uz vas kada grešite. Kada ste u pravu, svi će biti pored vas.
    Mark Tven

  • (+1) (-1)

    nepopravljiv 09.01.2015.
    Dusane, dali je pomenuta privremena( prinudna) uprava nezanimljiva ili si i ti poželeo mir nauštrb pravičnosti?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима