Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СО Алексинац поново изазива кризу у ОШ „Љупче Николић“

rss

05.12.2014. Д. Остојић

За понедељак, 8. децембар, заказана је нова седница Скупштине општине Алексинац. У дневни ред седнице поново није уврштено именовање чланова Школског одбора ОШ „Љупче Николић“.

СО Алексинац поново изазива кризу у ОШ „Љупче Николић“

Иако је, по закону, СО Алексинац дужна да именује чланове Школског одбора које је предложио Савет родитеља ово је већ друга седница СО Алексинац на којој се ова тачка, очигледно намерно, изоставља.

На претходној седници СО Алексинац одржаној септембра одборници опозиције су тражили да се именују чланови Школског одбора из реда родитеља како би се избегла криза у школи али је власт то одбила. Председник Административно-мандатне комисије Славољуб Величковић (СНС) ни на изричит захтев одборника није образложио зашто нема именовања чланова ШО које је по процедури и на време предложио Савет родитеља.

Неименовање чланова ШО било је директан повод да министарство просвете оцени неисправним конкурс по коме је Лела Стевановић изабрана за директора ОШ „Љупче Николић“ и затим поставило Топлицу Петровића за в.д. директора.

Новим одбијањем да се именују легално изабрани представници родитеља у Школски одбор, СО Алексинац изазива кризу рада Школског одбора како би се створили услови да министар именује и привремени (принудни) школски одбор који би требало да бира директора на новом конкурсу.

Одборници опозиције су на све ово упозоравали још на прошлој седници СО Алексинац и то је био један од основних разлога што, први пут од кад постоји, ТВ Алт није емитовао снимак седнице скупштине.

 


# Љупче Николић ОШ општина скупштина Министарство просвете Славољуб Величковић Лела Стевановић школски одбор СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима