Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност алексиначких социјалиста

rss

07.12.2011. СПС

У вези са даљим организационим, кадровским и акционим јачањем оперативних спосовности ОО СПС Алексинац, у циљу да социјалисти Алексинца спремно и мобилно дочекају предстојеће изборе, 02.12.2011. године одржана је значајна седница Општинског одбора СПС-а у Алексинцу, на коме је усвојен низ важних одлука.

Саопштење за јавност алексиначких социјалиста

Пре свега, донет је Правилник о раду Општинског одбора, у складу са дефинисаном статутарном улогом највишег органа организације социјалиста у општини. Овим правилником утврђује се начин рада и политичког деловања којим алексиначки социјалисти остварују доследност препознатљивом и прихватљивом политичком циљу да боље и праведније друштво постане стварност, а не пука политичка заклетва.

У намери интезивирања програмског активности и ангажовања алексиначких социјалиста, а ради даљег утемељења и афирмативног и успешног промовисања вредности идеја СПС-а, и планских задатака одбора и смерница ГО СПС-а, усвојен је списак носилаца континуираних и планираних предизборних активности. Исто тако, дефенисан је скуп задатака координатора и повереника, који треба да припреме Општинску организацију СПС-а у Алексинцу да оствари што боље резултате на предстојећим изборима, како би ОО СПС у Алексинцу остао незаобилазан фактор у животу Алексинчана и у локалној власти, и био синоним који доноси бољи живот грађанима.

У складу са садашњим рејтингом Општинског одбора СПС-а у Алексинцу, који представља политичку партију будућности у општини и пожељног партнера за сарадњу са већином политичких странака, као и са циљем да ОО СПС-а реално постане стожер нове коалиције, али и са задатком да изборни резултати потврде да је Социјалистичка партија Србије и у Републици и на локалном нивоу трећа политичка партија, формирана је комисија-тим за преговоре са потенцијалним политичким партнерима.

Комисија има задатак да, испред Општинског одбора, идентификује потенцијалне партнере и организује прелиминарне контакте и преговоре; утврди коначан предлог коалиционо-партнерских односа пре, за време и за после предстојећих Републичких и локалних избора. Услов реализације постављеног задатка је поштовање ставова Главног одбора СПС-а, који се односе на садашње коалиционе партнере, дефинисано стратешко партнерство са Демократском странком, и могућност конципирања политичког партнерства са удружењима грађана, уз уважавање могућих међуполитичких корелација на локалном нивоу.

Општински одбор утврдио је и начела за успостављање партнерско-коалиционих односа.

На седници Општинског одбора изабран је Чедомир Ракић за Портпарола одбора, који је испред социјалиста Алексинца задужен за јавне наступе и односе са медијима.

Формиран је и одређен број радних тела Општинског одбора у чији састав је укључен адекватан број социјалистичке омладине.

При разматрању извештаја о раду председника и Општинске организације СПС-а у Алексинцу, уз костатацију да је преко 200 нових чланова у редовима организације, оцењено је да током изражениих, појачаних активности, рад у овом периоду потврђује да је у партијским изборима добијен нови квалитет и да су створени предуслови да ОО СПС-а у Алексинцу настави да делује у интересу грађана и остварује постављене циљеве и задатке.

Ставови и деловање чланова, функционера и представника Општинске организације Социјалистичке партије у Алексинцу, кроз одговоран однос према послу који врше, уливају поверење и наду да ће СПС испунити своју дужност у свом делу вршења власти, и потврђују способност бављења политиком у интересу грађана општине Алексинац.

Са тог аспекта, и на основу својих опредељења и резултата, социјалисти Алексинца, од грађана очекују, а ради побољшања квалитета њихових живота, већу подршку на следећим изборима.

На крају, на седници Општинског одбора донета је и одлука о формирању Канцеларије за пружање бесплатне правне помоћи грађанима на питањима инвалидског и пензионог осигурања. Канцеларија ће радити сваке суботе од 10:00 до 12:00 часова у просторијама СПС-а Алексинац. На питањима стручне помоћи и обраде документације за остваривање права на пензију радиће некадашњи стручни сарадник Фонда ПИО Алексинац дипломирани правник Радмила Јовановић.


Коментара: 4


# Чедомир Ракић саопштење
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Ива ДС 08.12.2011.
  ДС у Алексинцу је луд ако прихвати алексиначки СПС као партнера, поготову ову гарнитуру. Уз помоћ ДС они хоће да народ заборави шта су радили последњих година док су били на власти, као шалили смо се, сада хоћемо опет. Овај СПС а не неки други је сто пута преварио ДС и није испоштовао договор. Погледајте ко их води и какав ауторитет имају. Сад се сетили стратешког партнерства а све време вирили из ду..та ДСС и радикалима.

 • (+0) (-0)

  Milovan 08.12.2011.
  Mico ni u ludillu s ovima u koaliciju, pobogu brate!!!

 • (+0) (-0)

  Milan 08.12.2011.
  Necete ni jedni ni drugi. Dal ste blesavi da ce neko da glasa za Doljevca.Pa u skolu, u kojoj je on direktor, roditelji nece ni da salju decu , a kamo li da ga glasaju.Smesni ste. Politicki realno, SNS dobija vlast uz mozda jednog koalicionog partnera, ako ne i sami.

 • (+0) (-0)

  georgije 08.12.2011.
  Kako svaka rupa nadje svoju zakrpu,ne sumnjam da ce ove zakrpe naci svoju rupu.Prepoznali se,pa se zavoleli.Samo,ima tu jedan problem.Ne pitaju se samo oni hoce li ljubav procvetati.Gradjani su ti koji se pitaju.Nesto mi se cini, da raskrpljeni,zakrpljeni,no pasaran.Nece proci!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима