Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана седница Скупштине општине Алексинац

rss

28.04.2021. Општина Алексинац

Данас је у Великој сали Дома културе у Алексинцу, одржана девета седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 12 тачака.

Одржана седница Скупштине општине Алексинац

Алексиначки одборници усвојили су три локална стратешка документа: Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у општини Алексинац за период 2021 - 2023. године, Локални акциони план за младе за период 2021 - 2026. године и Локални акциони план запошљавања општине Алексинац за период 2021 - 2023. године.

Усвојен је и предлог одлуке о одређивању стајалишта која се могу користити за линијски превоз путника, као и предлог одлуке о усвајању оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда у општини Алексинац за 2021. годину.

Одбоници Скупштине општине усвојили су и предлог одлуке о измени и допуни одлуке о накнади трошкова одборницима и другим лицима у органима општине Алексинац и предлог решења о давању сагласности на програм пословања ЈКП "Комуналне услуге" за 2021. годину.

На крају седнице, на предлог председника општине, одборници су изабрали Маријану Радивојевић, васпитача предшколских установа, за заменицу председника општине Алексинац. Маријана Радојевић је на функцији заменила Чедомира Ракића, који је ступио на функцију државног секретара у Министрству државне управе и локалне самоуправе.


# Чедомир Ракић општина скупштина Маријана Радивојевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима