Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радикали: Захтевамо хитно поништавање свих споразума између Републике Србије и НАТО пакта!

rss

18.02.2016.

Српска радикална странка најоштрије осуђује ратификовање Споразума о сарадњи са НАТО којим се припадницима ове војне алијансе обезбеђује слобода кретања и дипломатски имунитет на територији Републике Србије, као и бројне друге привилегије противне Уставу.

Радикали: Захтевамо хитно поништавање свих споразума између Републике Србије и НАТО пакта!

Споразум Србије и НАТО у области логистичке подршке обезбедиће припадницима НАТО слободан пролаз кроз читаву Србију, док ће се улазак у забрањене безбедносне зоне усаглашавати са нашим надлежним органима. Споразумом је предвиђено да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе. Припадници НАТО такође ће добити све привилегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији - између осталог биће ослобођени плаћања пореза како на плате које добијају од НАТО, тако и на било коју другу врсту прихода које добије изван Србије. Споразум такође омогућава припадницима НАТО да са нашом војском размењују поверљиве информације и опрему.

Потписивање Споразума о сарадњи са НАТО је противуставан и антисрпски чин којим је Република Србија претворена у НАТО колонију, иако формално није приступила овом злочиначком пакту. Српски радикали сматрају да је НАТО алијанса тоталитарни инструмент који је своју прву ратну улогу одиграо управо на Балкану, немилосрдно нападајући српске територије и српски народ.

Током 78 дана НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије живот је изгубило око 2500 људи, а рањено више од 12500. У бомбардовању је уништено и оштећено 25.000 стамбених објеката, онеспособљено 470 километара путева и 595 километара пруга, оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста. Материјална штета је прпцењена на преко 100 милијарди долара. На Србију је током НАТО бомбардовања бачено 15 тона осиромашеног уранијума који је оставио озбиљне последице на здравље грађана, због чега је Србија данас прва земља у Европи по смртности од малигних обољења.

Огромна материјална и нематеријална штета коју је НАТО бомбардовање нанело нашој држави довољан је разлог да ниједна власт никада и ни у ком облику не сарађује са овом злочиначком организацијом. Актуелни режим предвођен СНС-ом нема право да у име свих грађана Републике Србије прихвата војну и безбедносну окупацију наше државе од стране НАТО пакта.

Српска радикална странка захтева хитно поништавање Споразума о сарадњи са НАТО, као и поништавање свих претходно усвојених споразума између Републике Србије и НАТО пакта. Пре свега инсистирамо на поништавању Индивидуалног акционог плана партнерства са НАТО пактом, којим се поништава војна неутралност а Србија своди на ниво британско-америчке колоније. Такође, захтевамо да се канцеларија за везу са НАТО измести из зграде Генералштаба Војске Србије у неки други закупљени објекат.

Више пута смо упозоравали да је чланство у ЕУ условљено предајом Косова и Метохије и чланством у НАТО пакту. Српски радикали ће одмах по доласку на власт обуставити процес евроатланских интеграција и усмерити спољнополитички курс Србије ка што ужој сарадњи са пријатељском Руском Федерацијом.

Коментара: 2


# СРС НАТО нато бомбардовање
@SRS_info @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-8)

    udar 19.02.2016.
    ovaj sporazum je usaglasen i potpisan jos pre 10god.u za vreme vladae Vojislava Kostunice!Tad se niste bunili i niste bili nigde a sad dizete bespotrebnu prasinu za jeftine politicke poene!radikalska posla.

  • (+9) (-1)

    Oprostiće ti Đura što te je tukao 19.02.2016.
    Pa to vaš Vučko potpisao. Šešelj mu mesecima izigrava dvorsku ludu, hvali svog đaka i napada opoziciju. Pljunuo je na svojih 11 godina u Hagu time što priznaje kosovske izbore i hoće da učestvuje na njima. Time, kao i njegov politički sin Vučić, priznaje nezavisno Kosovo. Verujem da su pravi radikali protiv NATO, ali bile su i ovi iz SNS do skoro, a sad ih picousti uči da je to dobro za nas i da treba da volimo one koji su nas ubijali.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима