Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radikali: Zahtevamo hitno poništavanje svih sporazuma između Republike Srbije i NATO pakta!

rss

18.02.2016.

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje ratifikovanje Sporazuma o saradnji sa NATO kojim se pripadnicima ove vojne alijanse obezbeđuje sloboda kretanja i diplomatski imunitet na teritoriji Republike Srbije, kao i brojne druge privilegije protivne Ustavu.

Radikali: Zahtevamo hitno poništavanje svih sporazuma između Republike Srbije i NATO pakta!

Sporazum Srbije i NATO u oblasti logističke podrške obezbediće pripadnicima NATO slobodan prolaz kroz čitavu Srbiju, dok će se ulazak u zabranjene bezbednosne zone usaglašavati sa našim nadležnim organima. Sporazumom je predviđeno da se osoblju NATO na njihov zahtev mora odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se obavljaju ispitivanja i probe. Pripadnici NATO takođe će dobiti sve privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji - između ostalog biće oslobođeni plaćanja poreza kako na plate koje dobijaju od NATO, tako i na bilo koju drugu vrstu prihoda koje dobije izvan Srbije. Sporazum takođe omogućava pripadnicima NATO da sa našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa NATO je protivustavan i antisrpski čin kojim je Republika Srbija pretvorena u NATO koloniju, iako formalno nije pristupila ovom zločinačkom paktu. Srpski radikali smatraju da je NATO alijansa totalitarni instrument koji je svoju prvu ratnu ulogu odigrao upravo na Balkanu, nemilosrdno napadajući srpske teritorije i srpski narod.

Tokom 78 dana NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije život je izgubilo oko 2500 ljudi, a ranjeno više od 12500. U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga, oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta. Materijalna šteta je prpcenjena na preko 100 milijardi dolara. Na Srbiju je tokom NATO bombardovanja bačeno 15 tona osiromašenog uranijuma koji je ostavio ozbiljne posledice na zdravlje građana, zbog čega je Srbija danas prva zemlja u Evropi po smrtnosti od malignih oboljenja.

Ogromna materijalna i nematerijalna šteta koju je NATO bombardovanje nanelo našoj državi dovoljan je razlog da nijedna vlast nikada i ni u kom obliku ne sarađuje sa ovom zločinačkom organizacijom. Aktuelni režim predvođen SNS-om nema pravo da u ime svih građana Republike Srbije prihvata vojnu i bezbednosnu okupaciju naše države od strane NATO pakta.

Srpska radikalna stranka zahteva hitno poništavanje Sporazuma o saradnji sa NATO, kao i poništavanje svih prethodno usvojenih sporazuma između Republike Srbije i NATO pakta. Pre svega insistiramo na poništavanju Individualnog akcionog plana partnerstva sa NATO paktom, kojim se poništava vojna neutralnost a Srbija svodi na nivo britansko-američke kolonije. Takođe, zahtevamo da se kancelarija za vezu sa NATO izmesti iz zgrade Generalštaba Vojske Srbije u neki drugi zakupljeni objekat.

Više puta smo upozoravali da je članstvo u EU uslovljeno predajom Kosova i Metohije i članstvom u NATO paktu. Srpski radikali će odmah po dolasku na vlast obustaviti proces evroatlanskih integracija i usmeriti spoljnopolitički kurs Srbije ka što užoj saradnji sa prijateljskom Ruskom Federacijom.

Komentara: 2


# SRS NATO nato bombardovanje
@SRS_info @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-8)

    udar 19.02.2016.
    ovaj sporazum je usaglasen i potpisan jos pre 10god.u za vreme vladae Vojislava Kostunice!Tad se niste bunili i niste bili nigde a sad dizete bespotrebnu prasinu za jeftine politicke poene!radikalska posla.

  • (+9) (-1)

    Oprostiće ti Đura što te je tukao 19.02.2016.
    Pa to vaš Vučko potpisao. Šešelj mu mesecima izigrava dvorsku ludu, hvali svog đaka i napada opoziciju. Pljunuo je na svojih 11 godina u Hagu time što priznaje kosovske izbore i hoće da učestvuje na njima. Time, kao i njegov politički sin Vučić, priznaje nezavisno Kosovo. Verujem da su pravi radikali protiv NATO, ali bile su i ovi iz SNS do skoro, a sad ih picousti uči da je to dobro za nas i da treba da volimo one koji su nas ubijali.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}