Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поднете прекршајне пријаве због нереда на седници СО Алексинац

rss

21.01.2011. Извор: Општина Алексинац

Портпарол Полицијске управе у Нишу, Лидија Павловић, изјавила је јуче да су поднете прекршајне пријаве против одборника опозиционих странака који су на 25. седници Скупштине општине Алексинац реметили јавни ред и мир.

Поднете прекршајне пријаве због нереда на седници СО Алексинац

Такође је утврђено да је Милан Вељковић, председник одборничке групе ДС, поцепао списак искључених одборника, а одборник ДС, Томислав Стевановић, физички насрнуо на радника обезбеђења.

Прегледавањем снимљеног материјала, демантовани су наводи појединих одборника да је скупштинско обезбеђење спречавало улаз у салу, као и то да су их радници скупштинског обезбеђења претресали и легитимисали.

На снимку РТВ Алт јасно се види када одборник ДС, Душан Остојић, улази у скупштинску салу, а да га при томе нико није заустављао, нити претресао, како је навео у појединим медијима.

Иначе, поједини одборници опозиције су великом броју медија у Србији доставили дезинформацију о примењивању силе од стране скупштинског обезбеђења. Ове њихове наводе јасно демантују и снимци поменуте локалне телевизије.

Према речима председника СО Алексинац, Мирослава Стојковића, 25. седница СО је вођена према Статуту и Пословнику и завршена је у регуларним условима. Након узетих изјава од појединих одборника опозиције и радника скупштинског обезбеђења, као и увидом у снимке РТВ Алт, дошло се до сазнања да скупштинско обезбеђење није применило силу, нити физички деловало према опозицији, како су то пренели многи медији.


Коментара: 0


# општина политика скупштина Душан Остојић Милан Вељковић Томислав Стевановић СО Алексинац
@zubarcina @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима