Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Политика: Потреси на политичкој сцени Алексинца

rss

21.01.2011. Политика

Опозиција већ неколико месеци покушава нелегитимним средствима да изазове кризу и увођење привремених мера, кажу у Скупштини општине Алексинац

Политика: Потреси на политичкој сцени Алексинца
СО Алексинац: поприште страначких сукоба Фото Д. Јевремовић

Поново су на седници Скупштине општине Алексинац севале варнице и умало није дошло и до физичког обрачуна међу одборницима, због чега је интервенисала и полиција. Оно што се дешавало у среду, када је био заказан наставак прекинуте седнице, не разликује се од збивања из децембра прошле године и биће потребно време да се ситуација смири.

– Наставак седнице је одавно и уредно заказан, али пред почетак су у скупштинску салу хтели на силу да упадну и одборници из странака опозиције, који су због инцидента у децембру удаљени са заседања. Подсећам, у децембру су два пута спречили одржавање седнице изазивајући немире у сали лупањем пластичним боцама о столове и дувањем у пиштаљке, због чега су зарадили и искључење. Како седница није могла да почне, одлучили смо да је одржимо у сали Центра за културу – објаснио је председник Скупштине општине Мирослав Стојковић.

На тој седници усвојени су програми рада јавних предузећа у Алексинцу за ову годину, а њој су присуствовали и сви одборници странака на власти (СРС, СПС–ПУПС, ДСС – Нова Србија), али и опозиционих странака, осим искључених на претходном заседању. Председник општине Алексинац Иван Димић рекао нам је јуче да се после усвојеног буџета за 2011. годину крајем децембра и прекјуче усвојених програма рада јавних фирми руководство града окреће раду. Димић нам је потврдио и да је испред сале у Центру за културу, у којем је одржана прекјучерашња седница, било обезбеђење које је ангажовано одлуком руководства општине, како опет не би дошло до инцидената.

У опозиционим странкама, међутим, тврде да је испред сале било приватно обезбеђење и да је противзаконито поступало према одборницима који су искључени у претходном делу скупштинске седнице. Због тога су одлучили да поднесу кривичне пријаве против челника општине.

– Опозиција, коју чине одборници ДС-а, Г 17 плус и Групе грађана „Др Зоран Алексић“, већ две и по године не може да се помири са поразом на последњим изборима. Све што се ради усмерено је само ка једном циљу – увођењу привремених мера. Измишљају се и подмећу афере и стално минира рад актуелног руководства. Иако опозиција има неопходну трећину одборника за званично покретање иницијативе за смену челних људи и распуштање скупштине, они, међутим, то не користе, јер знају да би то био још један њихов „пуцањ у празно“ – рекао нам је председник општине Димић.

У децембру је два пута седница алексиначке скупштине прекидана зато што су одборници опозиције захтевали да по сваку цену у дневни ред буде уврштена тачка о утврђивању аутентичности једног снимка скинутог са мобилног телефона, а који наводно доказује постојање сексуалне афере између председника општине и једне медицинске сестре, иначе члана странке, која је у Алексинцу у опозицији.


# председник општине Иван Димић општина политика скупштина Зоран Алексић Мирослав Стојковић СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима