Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова Србија формирала кризни штаб за помоћ пострадалим грађанима Србије

rss

18.05.2014.

Oпштински одбор НОВЕ СРБИЈЕ у Алексинцу формирао је кризни штаб за помоћ пострадалима од поплава у Србији.

Нова Србија формирала кризни штаб за помоћ пострадалим грађанима Србије

Кризни штаб има задатак да прати све догађаје и дешавања у вези поплаваљених подручја и да се сходно томе укључи у све акције, које се буду организоване од стране надлежнеих органа у нашој општини, било да је реч о материјалној помоћи или помоћ у људству или смештају избеглих породица.

Уједно штаб ће пратити и догађаје у вези евенталне опасности од поплава  у нашој општини и сходно томе доносиће одговарајуће одлуке.

Апелујемо на општинске органе да буду носиоци акције, да одреде место и датум где ће се сакупљати помоћ како се ова акција не би исполитизовала. У овој ситуацији, када сви требамо да будемо јединствени, не би смо смели да се страначки експонирамо.

У том смислу ми нећемо позивати своје чланове да помоћ доносе у страначке просторије већ позивамо све грађане општине Алексинац да, сходно својим могућностима, помоћ однесу на месту које ће општински органи одредетити или да  да помоћ предају Црвеном крсту или Црквеној оптинини Алексинац.

Исто важи када је помоћ у људству поребна. На позив надлежниох органа одазваћемо се и ставићемо своје људе на располагању орагаизатору акције.

Наши чланови су спремнеи да материјално помогну пострадале ,више њих се јавило ради одласка на поплављено подручје, а има и таквих који су спремни да приме неку од породица избеглих са поплављеног подручја.

Сматрамо да све акције морају бити синхронизоване и добро организоване, а то се може постићи само ако се воде из једног центра а не да свака странка ради по свом плану и нахођењу. Оставимо политику и страначка обележја по страни и понашајмо се као одговорни грађани наше земље дорасли решавању ове недаће која нас је снашла.

 

Молимо грађане општине Алексинац да се укључе у акцији помоћи угроженима са поплављених подручја у помоћи у животним намирницама, одевним стварима, новчаним средствима, помоћи око смештаја избеглих и сл.

 


# НС Нова Србија поплава
@SrbijaNova @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима