Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nova Srbija formirala krizni štab za pomoć postradalim građanima Srbije

rss

18.05.2014.

Opštinski odbor NOVE SRBIJE u Aleksincu formirao je krizni štab za pomoć postradalima od poplava u Srbiji.

Nova Srbija formirala krizni štab za pomoć postradalim građanima Srbije

Krizni štab ima zadatak da prati sve događaje i dešavanja u vezi poplavaljenih područja i da se shodno tome uključi u sve akcije, koje se budu organizovane od strane nadležneih organa u našoj opštini, bilo da je reč o materijalnoj pomoći ili pomoć u ljudstvu ili smeštaju izbeglih porodica.

Ujedno štab će pratiti i događaje u vezi eventalne opasnosti od poplava  u našoj opštini i shodno tome donosiće odgovarajuće odluke.

Apelujemo na opštinske organe da budu nosioci akcije, da odrede mesto i datum gde će se sakupljati pomoć kako se ova akcija ne bi ispolitizovala. U ovoj situaciji, kada svi trebamo da budemo jedinstveni, ne bi smo smeli da se stranački eksponiramo.

U tom smislu mi nećemo pozivati svoje članove da pomoć donose u stranačke prostorije već pozivamo sve građane opštine Aleksinac da, shodno svojim mogućnostima, pomoć odnesu na mestu koje će opštinski organi odredetiti ili da  da pomoć predaju Crvenom krstu ili Crkvenoj optinini Aleksinac.

Isto važi kada je pomoć u ljudstvu porebna. Na poziv nadležnioh organa odazvaćemo se i stavićemo svoje ljude na raspolaganju oragaizatoru akcije.

Naši članovi su spremnei da materijalno pomognu postradale ,više njih se javilo radi odlaska na poplavljeno područje, a ima i takvih koji su spremni da prime neku od porodica izbeglih sa poplavljenog područja.

Smatramo da sve akcije moraju biti sinhronizovane i dobro organizovane, a to se može postići samo ako se vode iz jednog centra a ne da svaka stranka radi po svom planu i nahođenju. Ostavimo politiku i stranačka obeležja po strani i ponašajmo se kao odgovorni građani naše zemlje dorasli rešavanju ove nedaće koja nas je snašla.

 

Molimo građane opštine Aleksinac da se uključe u akciji pomoći ugroženima sa poplavljenih područja u pomoći u životnim namirnicama, odevnim stvarima, novčanim sredstvima, pomoći oko smeštaja izbeglih i sl.

 

Komentara: 1


# NS Nova Srbija poplava
@SrbijaNova @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Goran 20.05.2014.
    Upravo tako.Nema politizovanja u ovoj situciji.Bilo bi dobro da naši ljudi na vlasti kao i većnici i odbornici daju svoj doprinos.Recimo neka se odreknu jedne plate za ovaj mesec.Tako su uradili u pojedinim opštinama.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima