Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нова систематизација општинске управе

rss

03.10.2012. Радио Алексинац

Чланови Општинског већа су усвојили Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији Општинске управе.
Новом систематизацијом су нека места доживела промене, док ће она за којима нема потребе бити угашена.

Нова систематизација општинске управе

Образлажући нову систематизацију, начелник Општинске управе Дејан Милошевић је навео да се приликом израде правилника пошло од затеченог стања, а да је овакву систематизацију предложио после консултација са начелницима појединих сектора.

Милошевић је истакао да је доласком на функцију начелника Општинске управе затекао 145 радника у сталном радном односу и петоро радника који су радили на одређено време. Један радник је у међувремену отишао у пензију, тако да сада Општинска управа има 144 радника који су запослени на неодређено време и шест радника у радном односу на одређено време, укупно 150 радника, колико је имала и раније.

Већници су подржали и измене и допуне Одлуке о расподели средстава за спорт за 2012. годину. Недавним ребалансом буџета предвиђено је да за спорт у овој години буде издвојено три милиона динара више, уз 14 милиона колико је првобитно било планирано, алексиначки спорт моћи ће да рачуна на укупно 17 милиона динара до краја године. Сви корисници ових средстава су добили повећање сразмерно успесима које су постизали у претходном периоду, док су оним спортским клубовима и организацијама које се нису активно такмичиле средства укинута.

На данашњем дневном реду нашло се и повећање цена воде и канализације, па ће тако грађани убудуће ове услуге плаћати по цени већој за 5,8 посто. Ново усклађивање цена је један од услова из Уговора о кредитирању који је општина Алексинац потписала са Немачком развојном банком.

Доста дилема изазвало је и давање сагласности за изградњу рециклажног центра на територији наше општине. Рециклажни центар би се градио у сарадњи са Федерацијом Рома Србије, а предвиђено је да се пластика, картон и остала амбалажа тог типа сакупља, складишти и балира, па онда даље транспортује.

Чланови Општинског већа су подржали овакву идеју и слажу се да општина треба да пронађе парцелу за фабрику, али је проблем настао када су надлежни из Дирекције за урбанизам за те намене предложили парцелу у близини хладњаче и Моравице. Страхујући да може доћи до загађења, али и одбијања инвеститора из те зоне, већници ову тачку привремено нису прихватили, бар док се не обаве разговори о некој другој локацији.

Измењен је и програм Фонда за заштиту животне средине. Повећан је износ који се из овог Фонда даје Комуналном предузећу за набавку одређених машина, пре свега половне ауточистачице која укупно кошта 3.823.000,00 динара.

Дошло је и до разрешења једног члана Савета за безбедност и именовање новог. Дужности је разрешен дипломирани економсита Млађо Томић, а на његово место је именован Будимир Марковић, дипломирани инжењер грађевине.

Чланови Општинске Владе усвојили су и Извештај о раду ДУ „Лане“ за прошлу годину и план рада за ову. Наиме, нешто мало више од 800 малишана је прошле године боравило у објектима ДУ „Лане“. Овај број је повећан и отварањем „Вртића без граница“ који похађа петдесет троје деце са психофизичким сметњама, док су одељења у Катуну, Вукањи и Сухотну привремено укинута. Прошле године у овој установи боравило је 774 деце.


# Дејан Милошевић општина Будимир Марковић општинска управа
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима