Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nova sistematizacija opštinske uprave

rss

03.10.2012. Radio Aleksinac

Članovi Opštinskog veća su usvojili Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji Opštinske uprave.
Novom sistematizacijom su neka mesta doživela promene, dok će ona za kojima nema potrebe biti ugašena.

Nova sistematizacija opštinske uprave

Obrazlažući novu sistematizaciju, načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević je naveo da se prilikom izrade pravilnika pošlo od zatečenog stanja, a da je ovakvu sistematizaciju predložio posle konsultacija sa načelnicima pojedinih sektora.

Milošević je istakao da je dolaskom na funkciju načelnika Opštinske uprave zatekao 145 radnika u stalnom radnom odnosu i petoro radnika koji su radili na određeno vreme. Jedan radnik je u međuvremenu otišao u penziju, tako da sada Opštinska uprava ima 144 radnika koji su zaposleni na neodređeno vreme i šest radnika u radnom odnosu na određeno vreme, ukupno 150 radnika, koliko je imala i ranije.

Većnici su podržali i izmene i dopune Odluke o raspodeli sredstava za sport za 2012. godinu. Nedavnim rebalansom budžeta predviđeno je da za sport u ovoj godini bude izdvojeno tri miliona dinara više, uz 14 miliona koliko je prvobitno bilo planirano, aleksinački sport moći će da računa na ukupno 17 miliona dinara do kraja godine. Svi korisnici ovih sredstava su dobili povećanje srazmerno uspesima koje su postizali u prethodnom periodu, dok su onim sportskim klubovima i organizacijama koje se nisu aktivno takmičile sredstva ukinuta.

Na današnjem dnevnom redu našlo se i povećanje cena vode i kanalizacije, pa će tako građani ubuduće ove usluge plaćati po ceni većoj za 5,8 posto. Novo usklađivanje cena je jedan od uslova iz Ugovora o kreditiranju koji je opština Aleksinac potpisala sa Nemačkom razvojnom bankom.

Dosta dilema izazvalo je i davanje saglasnosti za izgradnju reciklažnog centra na teritoriji naše opštine. Reciklažni centar bi se gradio u saradnji sa Federacijom Roma Srbije, a predviđeno je da se plastika, karton i ostala ambalaža tog tipa sakuplja, skladišti i balira, pa onda dalje transportuje.

Članovi Opštinskog veća su podržali ovakvu ideju i slažu se da opština treba da pronađe parcelu za fabriku, ali je problem nastao kada su nadležni iz Direkcije za urbanizam za te namene predložili parcelu u blizini hladnjače i Moravice. Strahujući da može doći do zagađenja, ali i odbijanja investitora iz te zone, većnici ovu tačku privremeno nisu prihvatili, bar dok se ne obave razgovori o nekoj drugoj lokaciji.

Izmenjen je i program Fonda za zaštitu životne sredine. Povećan je iznos koji se iz ovog Fonda daje Komunalnom preduzeću za nabavku određenih mašina, pre svega polovne autočistačice koja ukupno košta 3.823.000,00 dinara.

Došlo je i do razrešenja jednog člana Saveta za bezbednost i imenovanje novog. Dužnosti je razrešen diplomirani ekonomsita Mlađo Tomić, a na njegovo mesto je imenovan Budimir Marković, diplomirani inženjer građevine.

Članovi Opštinske Vlade usvojili su i Izveštaj o radu DU „Lane“ za prošlu godinu i plan rada za ovu. Naime, nešto malo više od 800 mališana je prošle godine boravilo u objektima DU „Lane“. Ovaj broj je povećan i otvaranjem „Vrtića bez granica“ koji pohađa petdeset troje dece sa psihofizičkim smetnjama, dok su odeljenja u Katunu, Vukanji i Suhotnu privremeno ukinuta. Prošle godine u ovoj ustanovi boravilo je 774 dece.


# Dejan Milošević opština Budimir Marković opštinska uprava
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima