Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нико од алексиначких функционера не даје новац за сиромашне

rss

04.10.2012. Јована Савић

Иако је Алексинац једна од најсиромаснијих опстина у Србији, прате опстинских функционера прате београдски просек, тако да су плате петорице најплаћенијих функционера у општини преко 450.000 динара месечно.

Нико од алексиначких функционера не даје новац за сиромашне

У томе нема противзаконитих елемената, јер се плате обручунавају по коефицијентима важећим за готово све јавне институције. Интересантно да нико од алексинацких функционера део своје плате не одваја у хуманитарне сврхе.

Зна се да у Алексинцу има преко 9000 незапослених, од којих су многи родитељи деце која иду у школу, па не би било лоше да се свако од функционера одлучи да на неки начин десети део своје плате одвоји за финансирање месечних карата најсиромашнијих ученика или за отварање једне народне кухиње за социјално угрожене.

Таква је пракса са многим политичарима, рецимо Томислав Николић целу своју плату одваја за хуманитарну помоћ, затим Душан Бајатовић из СПС-а цео свој хонорар из НИС-а даје у фонд за социјално најугроженије. Било би лепо да се на тај корак одлучи и први човек општине чија је плата 106.000 динара месечно. Једини пример алексиначког политичара који не узима никакву накнаду из алексиначког буџета јесте Грујица Вељковић, председник СО Алексинац.



# Грујица Вељковић Томислав Николић СО Алексинац Душан Бајатовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима