Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ко и зашто љуља општинску власт у Алексинцу?

rss

24.07.2014. Д. Остојић

Опозиционе партије у Алексинцу су на разне начине покушавале да доведу до промене локалне власти, али им то није успевало, чак нису били ни близу магичног броја од 28 одборника колико је потребно за смену власти и формирање нове.

Ко и зашто љуља општинску власт у Алексинцу?

Овога пута се дешава нешто ново, и занимљиво, мада су мале шансе да то успе. Поједини представници актуелне коалиције, тајно преговарају о промени локалне власти. Сви би да мењају дрес али не желе да преузму ризик таса на ваги.

С друге стране, Ненад Станковић никад није имао јачу позицију у странци. Иако једна мања група напредњака из Алексинца, сталним критикама у централи СНС-а, покушава да минира позицију Станковића, за сада је став централе СНС-а, да у Алексинцу ништа не треба мењати.

Додатну несигурност чини и турбуленција настала сменама у УРС-у. Иако званичне информације кажу да Грујица Вељковић контролише целу одборничку групу, незваничне вести кажу да су се поједини одборници УРС-а приклонили табору напредњака.

Несигурна је ситуација и са одборницима ПУПС-а. Наши извори тврде  да постоје велике шансе да ПУПС изађе из локалне коалиције, и прикључи се Димићевим одборницима. Такве најаве су постојале и са Јединственом Србијом, али су убрзо демантоване.

 


# СНС општина скупштина одборник УРС ПУПС Грујица Вељковић Ненад Станковић
@sns_aleksinac @regionisrbije @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима