Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Конференција за штампу Покрета социјалиста

rss

14.11.2014.

У суботу 8. новембра Покрет Социјалиста општине Алексинац, у присуству чланова Извршног и Општинског Одбора, као и повереника за чланство, извршио је анализу остваривања нашег Програма у најновијим полилитичким условима.

Конференција за штампу Покрета социјалиста

Истакнуто је да Покрет Социјалиста остаје на принципима изворне левице који подразумевају борбу за правду, једнакост, солидарност и друштво новог социјализма.

Суштина наше борбе је борба против неправде, а неправда се као нигде на Свету врши према српком народу. Ниједан други народ није доживео да му се отме велики и важан део државе и да се још од њега тражи признање и задовољство што га умањују.

Најновији дипломатски инцидент и провокација провинцијалног политичара Еди Раме, нажалост премијера Албаније, показују сву дрскост и безобразлук до које мере могу да иду великоалбанске аспирације и злоупотреба српског гостопримства.

Покрет Социјалиста се противи уласку Србије у НАТО! Улазак Србије у НАТО је антисрпско и антицивилизацијско. ПС се посебно залаже за свестрану сарадњу са Русијом, Кином и земљама које воде пријатељску политику према нашој држави.

Нико Србију не спречава да усвоји позитивне европске вредности и створи социјалну државу скандинавског типа, а да при том није члан ЕУ, али на првом месту мора бити очување суверенитета државе Србије.

Други део радног састанка био је посвећен вршењу власти и сарадњи са Српском Напредном Странком и коалиционим партнерима. Оцењено је да у великој мери постоји оправданост ове политичке сарадње која мора да се настави, али уз већи степен уважавања и сарадње без одрицања или губљења идеолошког идентитета. Не смемо заборавити да поред спровођења политике у интересу грађана, наше политичко деловање мора бити у интересу наше партије.

Осим одборника Славише Јовановића, председника нашег ОО и већника Зорана Станковића, немамо више ни једног јединог члана у било ком органу власти наше Општине, што је можда доказ неповерења у кадровску снагу и искреност политичке сарадње.

Радује да је на територији општине Алексинац у свим срединама повећано интересовање за приступање ПС очигледно због идеја и борбе за које се наша партија залаже, али и због великог угледа нашег председника Алесандра Вулина.

Правило "има места за све, али не и за сваког" поштујемо од почетка.  

Они који у ПС виде начин за остварење својих личних интереса боље је да потраже неку другу партију, јер ова борбена и изворна левица није прилика за преамбициозне локалне политичаре.

Повереници нашег покрета ће до 29. новембра поднети Одбору извештај о оснивању месних одбора на терену и новом чланству које је прихватило основе и начела нашег политичког Програма јачајући организациону структуру ПС и јачајући систем одговорности за преузете задатке и обавезе.

Поштовани грађани Општине Алексинац, сви ви којима је на срцу борба против неправде борбена левица - ПС је ваша прилика да заједничким напорима ДО те ПОБЕДЕ и дођемо.


# Покрет Социјалиста НАТО
@poksocijalista @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима