Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

19 година памтимо и не заборављамо!

rss

04.04.2017.

На нашу земљу, опхрвану сукобима и невиђеним санкцијама, ударила је највећа сила света Сједињене Америчке Државе, којима се придружило још 18 најбогатијих земаља. Све у свему око 500 милиона људи, напало је 24. МАРТА 1999 године у 20:38 СРЈ.

19 година памтимо и не заборављамо!

А нисмо их ничим изазвали, нисмо напали ниједну суседну, нити било коју другу земљу. Југославија је само желела да остане независна у својим Уставом утврђеним границама.

Терористичка организација НАТО пакт, је овом агресијом прекршила повељу УН, грубо прекршила одредбе завршног акта из Хелсинкија, опште прихваћене норме међународног права и резолуцију Савета безбедности УН везану за решавање проблема косовске кризе.

Отпор који је пружила Југославија највећој сили нашег универзума превазишао је сва очекивања, па су због тога посегли за одмаздом и нанели нам непроцењиву материјалну штету од преко 130 милијарди долара, ненадокнадиве људске жртве бомбардовањем цивилних циљева и еколошки геноцид који може одлучити судбину целог народа. Агресори су употребили огромну силу, око 700 видљивих и невидљивих авиона, бродова и подморница.

Тадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић је својом политиком успео да Дејтонским споразумом формира Републику Српску и избори се за Резолуцију 1244, због чега је убијен као сведок тих догађаја. На жалост они се и данас понашају исто и према садашњем актуелном руководству Србије. Зато руководство Србије никад неће и не сме признати вештачку државу Косово, признату од Америке и запада.

Споменик у центру нашег града говори о томе да те људе, који су херојски дали своје животе за слободу и част наше земље, никада не смемо заборавити, али смо дужни да деци кажемо праву истину и пренесемо им љубав према својој земљи.


# Покрет Социјалиста избори Слободан Милошевић НАТО нато бомбардовање
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима