Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Двери: Имамо решење за економски спас

rss

25.12.2013. Информативна служба Покрета Двери

На данашњој конференцији за медије челници Покрета Двери представили нови предизборни програм ДВЕРИ 2014, који доноси револуционарни заокрет као једину шансу за економски спас Србије.

Двери покрећу економску револуцију

На  конференцији су говорили чланови Економског Савета Покрета Двери: Данило Тврдишић, мр Предраг Митровић и Александар Танасковић, уз присуство чланова Старешинства и Управе Руководства Покрета Драгана Весовића и Бошка Обрадовића.

Покрет Двери је на овај начин започео предизборну кампању за 2014. годину, симболично кренувши из Чачка, где је на ђурђевданским изборима 2012. године остварен најбољи изборни резултат Двери на републичким изборима – 13% гласова.

Како је речено на конференцији, једино решење за економски спас Србије је револуционарни заокрет у вођењу економске политике. Двери се залажу за радикална решења која једино могу зауставити банкрот државе и спасити домаћу привреду. То су, између осталих, следеће мере:

  • Прекид даљег задуживања државе и сарадње са ММФ-ом
  • Напуштање ЦЕФТА-споразума и искључиво само српски економски интерес
  • Замена увоза домаћом производњом где год је то могуће и царинске баријере за стране производе који се могу производити у Србији
  • Додатно опорезивања банака и формирање Развојне банке Србије
  • Строго контролисана примарна емисија новца за капитална државна улагања и подршку покретању домаће производње
  • Обнова ЗОП-а (Завода за обрачун и плаћање)
  • Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас и одузимање имовине стечене криминалом и корупцијом
  • Забрана продаје странцима у већинско власништво јавних предузећа, пољопривредног земљишта, извора пијаће воде, бања, рудника, речних токова...
  • Закон о заштити презадужених породица
  • Евроазијске интеграције: на руској и источној страни света данас се налази много веће тржиште, за нас отвореније (у случају Русије 99% домаћих производа извозимо без царине), тамо се праве нови инвестициони фондови, могу добити повољнији кредити и очекивати већа економска сарадња.


Информативна служба Покрета Двери

Коментара: 5


# Двери Предраг Митровић
@SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Александар 25.12.2013.
    Свашта, овде само два принципа имају логику, све остало је изолација и пропадање привреде.
    Да би привреда радила мора да се растерети и да се додатно финансијски подржи. Растерећивање не може без отпуштања у државној администрацији. То нико не жели да уради.
    Опорезивање банака доводи до скупљег новца, што привреди не одговара.
    Прогон тајкуна и политичара довешће до тога да похапсимо све који имају новац. Онда ће и ово мало привреде бити у блокади.

    Привреда се не спашава правичним мерама и гледањем шта је ко украо, већ пројекцијом, шта са привредом за 5 / 10 /20 година. На основу тога се праве конкретне мере.

    Доста више популизма, са било кеје стране да долази.

  • (+1) (-0)

    Artemije... 25.12.2013.
    Poštovani,
    može se neko slagati ili ne sa nečijom politikom.Imati odredjenih simpatija ili ne, medjutim činjenice moramo poštovati i uvažavati ako smo ozbiljni ljudi.One govore sledeće.Nakon 23 godine u tzv višepartijskom sistemu, Srbija se nalazi na korak od bankrota i mogućih socijalnih nemira sa nesagledivim posledicama.Javni i unutrašnji dug, nesolventnost,preko 100 000 novih otpiuštanja u 2014 godini su nešto što će svi osetiti.Svi dosadašni politički akteri su pokazali ono što su znali i svi to osećamo na svojoj koži i tek ćemo njihovo ekspertsko vodjenje države i finansija još osetiti..Dveri su jedina alternativa i brana daljem razbijanju i rasparčavanju Srbije uz DSS i Srpsku Radikalnu stranku.U vreme mandata DSS je standard bio znatno viši..Narod treba da najjbolje prema svom džepu meri kako mu je,od prvog januara poskupljuju komunalne usluge kao i višestruko uvećanje poreza.Tačno je da je naknada o gradskom g.ukinuta.Uostalom,kakav je budžet Srbije?

  • (+1) (-0)

    Александар 25.12.2013.
    тачно је да је најбољи стандард био у време ДСС-а, али то је пре свега заслуга Ђинђићеве владе које је успела да реконструише енергетски и банкарски систем земље и да започне посао продаје Мобтела.

    Куштуничина влада је то добро искористила и у том периоду се нисмо задуживали и дефицит је био најнижи. Дошло је до опоравка привредних активности.

    Међутим, ова влада је управо и започела један процес повећања зарада, најпре себи, па судовима, па јавним предузећима. Онда су договорени аранжмани са синдикатима о дугорочном расту зарада, а све на конто пара од Мобтела.
    Када су паре потрошене, онда смо морали да се зајмимо. На страну, што су се Миркови зајмили за све и свашта, али највећи терет су јавна предузећа.

    Понављам, статистички најбоља влада јесте В.Коштунице, али не треба све гледати црно-бело.

  • (+1) (-0)

    Artemije... 25.12.2013.
    Onda ako sam shvatio, mada ostavljam mogućnost i da grešim, Vi znači, paušalno dezavuišete u startu mogućnost da ekonomski tim Dveri može nešto uraditi korisno po pitanju konsolidacije ekonomskih prilika pri tom ispuštate iz vida da je ova vlada u poslednjih dva meseca zadužila Srbiju za dodatnih 700 miliona eura i još 40000 hiljada ljudi je ostalo bez posla .Ako se razumete u politički život Srbije a smatram da nijeste politični analfabeta onda morate znati da je ova država namerno gurnuta u ekonomsku zavisnost,zašto i kako polako postaje svima jasno , da se svi resursi i sama nacija stave pod kontrolu moćnika i ova predivna zemlja gurne u kolonijalno ropstvo daleko suptilnije nego što je i sam HITLER nekad golom vojnom silom pokušavao.

  • (+1) (-0)

    Artemije..... 25.12.2013.
    Još nešto da dodam , pa prekidam dijalog, od prijatelja sam čuo o kome je reč, pa ako je zaista on,moj drug, poštujem ga kao poštenog čoeka i pre svega čoveka koji voli svoju zemlju i svoj grad, tako da neću oponirati niti ulaziti u dalju polemiku.Partizanovac , želim ti svako dobro..


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима