Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dveri: Imamo rešenje za ekonomski spas

rss

25.12.2013. Informativna služba Pokreta Dveri

Na današnjoj konferenciji za medije čelnici Pokreta Dveri predstavili novi predizborni program DVERI 2014, koji donosi revolucionarni zaokret kao jedinu šansu za ekonomski spas Srbije.

Dveri pokreću ekonomsku revoluciju

Na  konferenciji su govorili članovi Ekonomskog Saveta Pokreta Dveri: Danilo Tvrdišić, mr Predrag Mitrović i Aleksandar Tanasković, uz prisustvo članova Starešinstva i Uprave Rukovodstva Pokreta Dragana Vesovića i Boška Obradovića.

Pokret Dveri je na ovaj način započeo predizbornu kampanju za 2014. godinu, simbolično krenuvši iz Čačka, gde je na đurđevdanskim izborima 2012. godine ostvaren najbolji izborni rezultat Dveri na republičkim izborima – 13% glasova.

Kako je rečeno na konferenciji, jedino rešenje za ekonomski spas Srbije je revolucionarni zaokret u vođenju ekonomske politike. Dveri se zalažu za radikalna rešenja koja jedino mogu zaustaviti bankrot države i spasiti domaću privredu. To su, između ostalih, sledeće mere:

 • Prekid daljeg zaduživanja države i saradnje sa MMF-om
 • Napuštanje CEFTA-sporazuma i isključivo samo srpski ekonomski interes
 • Zamena uvoza domaćom proizvodnjom gde god je to moguće i carinske barijere za strane proizvode koji se mogu proizvoditi u Srbiji
 • Dodatno oporezivanja banaka i formiranje Razvojne banke Srbije
 • Strogo kontrolisana primarna emisija novca za kapitalna državna ulaganja i podršku pokretanju domaće proizvodnje
 • Obnova ZOP-a (Zavoda za obračun i plaćanje)
 • Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989. do danas i oduzimanje imovine stečene kriminalom i korupcijom
 • Zabrana prodaje strancima u većinsko vlasništvo javnih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta, izvora pijaće vode, banja, rudnika, rečnih tokova...
 • Zakon o zaštiti prezaduženih porodica
 • Evroazijske integracije: na ruskoj i istočnoj strani sveta danas se nalazi mnogo veće tržište, za nas otvorenije (u slučaju Rusije 99% domaćih proizvoda izvozimo bez carine), tamo se prave novi investicioni fondovi, mogu dobiti povoljniji krediti i očekivati veća ekonomska saradnja.


Informativna služba Pokreta Dveri

Komentara: 5


# Dveri Predrag Mitrović
@SPDveri @



 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Aleksandar 25.12.2013.
  Svašta, ovde samo dva principa imaju logiku, sve ostalo je izolacija i propadanje privrede.
  Da bi privreda radila mora da se rastereti i da se dodatno finansijski podrži. Rasterećivanje ne može bez otpuštanja u državnoj administraciji. To niko ne želi da uradi.
  Oporezivanje banaka dovodi do skupljeg novca, što privredi ne odgovara.
  Progon tajkuna i političara dovešće do toga da pohapsimo sve koji imaju novac. Onda će i ovo malo privrede biti u blokadi.

  Privreda se ne spašava pravičnim merama i gledanjem šta je ko ukrao, već projekcijom, šta sa privredom za 5 / 10 /20 godina. Na osnovu toga se prave konkretne mere.

  Dosta više populizma, sa bilo keje strane da dolazi.

 • (+0) (-0)

  Artemije... 25.12.2013.
  Poštovani,
  može se neko slagati ili ne sa nečijom politikom.Imati odredjenih simpatija ili ne, medjutim činjenice moramo poštovati i uvažavati ako smo ozbiljni ljudi.One govore sledeće.Nakon 23 godine u tzv višepartijskom sistemu, Srbija se nalazi na korak od bankrota i mogućih socijalnih nemira sa nesagledivim posledicama.Javni i unutrašnji dug, nesolventnost,preko 100 000 novih otpiuštanja u 2014 godini su nešto što će svi osetiti.Svi dosadašni politički akteri su pokazali ono što su znali i svi to osećamo na svojoj koži i tek ćemo njihovo ekspertsko vodjenje države i finansija još osetiti..Dveri su jedina alternativa i brana daljem razbijanju i rasparčavanju Srbije uz DSS i Srpsku Radikalnu stranku.U vreme mandata DSS je standard bio znatno viši..Narod treba da najjbolje prema svom džepu meri kako mu je,od prvog januara poskupljuju komunalne usluge kao i višestruko uvećanje poreza.Tačno je da je naknada o gradskom g.ukinuta.Uostalom,kakav je budžet Srbije?

 • (+0) (-0)

  Aleksandar 25.12.2013.
  tačno je da je najbolji standard bio u vreme DSS-a, ali to je pre svega zasluga Đinđićeve vlade koje je uspela da rekonstruiše energetski i bankarski sistem zemlje i da započne posao prodaje Mobtela.

  Kuštuničina vlada je to dobro iskoristila i u tom periodu se nismo zaduživali i deficit je bio najniži. Došlo je do oporavka privrednih aktivnosti.

  Međutim, ova vlada je upravo i započela jedan proces povećanja zarada, najpre sebi, pa sudovima, pa javnim preduzećima. Onda su dogovoreni aranžmani sa sindikatima o dugoročnom rastu zarada, a sve na konto para od Mobtela.
  Kada su pare potrošene, onda smo morali da se zajmimo. Na stranu, što su se Mirkovi zajmili za sve i svašta, ali najveći teret su javna preduzeća.

  Ponavljam, statistički najbolja vlada jeste V.Koštunice, ali ne treba sve gledati crno-belo.

 • (+0) (-0)

  Artemije... 25.12.2013.
  Onda ako sam shvatio, mada ostavljam mogućnost i da grešim, Vi znači, paušalno dezavuišete u startu mogućnost da ekonomski tim Dveri može nešto uraditi korisno po pitanju konsolidacije ekonomskih prilika pri tom ispuštate iz vida da je ova vlada u poslednjih dva meseca zadužila Srbiju za dodatnih 700 miliona eura i još 40000 hiljada ljudi je ostalo bez posla .Ako se razumete u politički život Srbije a smatram da nijeste politični analfabeta onda morate znati da je ova država namerno gurnuta u ekonomsku zavisnost,zašto i kako polako postaje svima jasno , da se svi resursi i sama nacija stave pod kontrolu moćnika i ova predivna zemlja gurne u kolonijalno ropstvo daleko suptilnije nego što je i sam HITLER nekad golom vojnom silom pokušavao.

 • (+0) (-0)

  Artemije..... 25.12.2013.
  Još nešto da dodam , pa prekidam dijalog, od prijatelja sam čuo o kome je reč, pa ako je zaista on,moj drug, poštujem ga kao poštenog čoeka i pre svega čoveka koji voli svoju zemlju i svoj grad, tako da neću oponirati niti ulaziti u dalju polemiku.Partizanovac , želim ti svako dobro..


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima