Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Динкићева посета Алексинцу

rss

18.02.2014. Д. Остојић

Млађан Динкић је посетио алексиначку општину. У оквиру посете је обишао фабрику Грамер, фабрику дечје одеће Хајди и пољопривредно газдинство у Гредетину. Делегацију Уједињених региона Србије су чинили Млађан Динкић, Бранислав Јовановић И Грујица Вељковић.

Динкићева посета Алексинцу

Приликом посете фабрици дечје одеће Хајди Млађан Динкић је део времена провео у разговору са представницима медија, и у изјави за јавност рекао:

"Налазимо се у једној јако успешној фирми за производњу дечје опреме Хајди, која запошљава 36 радника. Искрено се надам да ће дечја опрема бити све потребнија у Србији. Овом посетом желимо да дамо подршку свим успешним производним фирмама како у Алексинцу тако и у читавој Србији. Пре доласка овде, били смо у посети Грамеру, фирми која запошљава преко 1.000 људи. Грамер је производ успешне политике подстицаја запошљавања коју смо у време док смо били у Влади Србије управо ми максимално подржавали. Резултат те политике је и 200 младих људи које смо срели на обуци у Грамеру. Ми ћемо у кампањи тражити подршку управо за ту политику подстицаја запошљавања, и то не само у великим компанијама већ и у малим и средњим предузећима. Наш план је да од Фонда за развој створимо Развојну банку Србије, и да престанемо са политиком стезања каиша."

Присуство Млађана Динкића искористио сам и да му поставим пар питања.

- Поштовани г. Динкићу, налазимо се на стотинак метара од касарне, где је 17 хектара бивше касарне малтене напуштено, како Ви можете да помогнете да се тај простор претвори у неку индустријску зону или томе слично?

"Мој став је јасан, све општине које имају такве просторе зарасле у коров, које ничему не служе, тај простор треба уступити бесплатно инвеститорима,људима који ће ту отварати нова радна места. Најскупље је немати посао и ја вам дајем обећање да као што сам довео Фиат у Крагујевац, Јуру у Ниш и Грамер у Алексинац, да ћу дати све од себе да помогнем све што је потребно да се доведу инвеститори на простор алексиначке касарне. Локална самоуправа у Алексинцу код мене има увек отворена врата."

- Дуго година је Ваш кадар Томица Милосављевић био на челу Министарства здравља, реците нам какав је став УРС-а како решити проблеме у здравству посебно у стоматологији?

"Проблем се може решити једино тако што ће се престати са садашњом политиком стезања каиша, држава је увела солидарни порез и тиме смањила плате лекарима и стоматолозима. То је погрешно не треба штедети на лекарима и стоматолозима , треба штедети на администрацији."

- Све више младих људи, посебно лекара и стоматолога одлази из земље, посебно за Словенију и Немачку, како прекинути тај процес и мотивисати младе да остану у Србији?

"Једини начин јесте да се отварају нова радна места, да се иде на субвенционирање самозапошљавања, а не на штедњу. Одакле новац за то? Па тако што ће држава прво вратити оне скупе кредите, да се не задужује по неповољним условима, да прво уштеди на тим каматама. И понављам да се прекине са политиком штедње и стезања каиша. Ми то желимо да кандидујемо као општу политику око које ћемо направити консензус са свим партијама у Србији."

О политици субвенционирања говорио је и Грујица Вељковић председник СО Алексинац:

"Једини начин да се обезбеде инвестиције у Србију јесте да се обезбеде субвенције. То је пракса у свим европским земљама. Једна Ломбардија нуди инвеститорима 25.000 евра за свако ново радно место. Зато је и наш циљ да се из буџета обезбеди 5% буџетског новца који ће бити намењено искључиво за субвенционирање запошљавања. То је једини начин да се смањи стопа незапослених."

Општи утисак је да је посета била јако занимљива. Оно што је мене посебно обрадовало јесте да у Алексинцу постоји једна тако озбиљна фирма каква је Хајди. Реч је о породичној фирми Миловановић у коју су укључени сви чланови породице. Домаћини су били јако љубазни, од најмлађих до најстаријих, провели су нас кроз све просторије за производњу и штампу одеће. Могао сам да приметим да се ради са најсавременијим машинама и да су услови за рад изузетни.

Делегација УРС-а је наставила предизборну кампању одласком за село Гредетин где су били гости пољопривредног газдинства Дацан у Гредетину.

 

Коментара: 9


# избори УРС Грујица Вељковић Млађан Динкић Грамер Хајди Гредетин СО Алексинац
@regionisrbije @



 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  zoki 18.02.2014.
  samo da podsetimo na ovo http://www.juznasrbija.info/biznis/nehumani-uslovi-rada-u-aleksinackom-grameru.html
  zene se jos uvek smrzavaju u gornjoj hali, a drzava dala milione

 • (+0) (-0)

  Ivana 18.02.2014.
  Ja radim u grameru, nije hladno. Uslovi su esktra. Mnogo porodica jede od toga, sta bi bilo da i toga nema. Hladnije je po drzavnim pojedinim ustanovama.

 • (+0) (-0)

  sima 18.02.2014.
  a ko je ovaj covek levo pored dinkica

 • (+0) (-0)

  sveznalica 18.02.2014.
  Goran Ljubic, predsednik opstine Pukovac, pardon Doljevac...
  cudo da nije dosao lambordzinijem,...

 • (+0) (-0)

  prle 18.02.2014.
  http://www.juznevesti.com/Hronika/Uhapsen-Medjarac.sr.html

 • (+0) (-0)

  sizif 18.02.2014.
  @Ivana
  Ajde ne filozofiraj mnogo kad svi znaju da su radnicicelu zimu radili u zimskim jaknama.Ti si izgleda neka kancelarijska vaska koja se uvlaci sefovima pa zato imas grejanje.Zna se i da kad je Dinkic trebao da dodje naredjeno svima da se skinu u majce i pusteno im je grejanje.A sto se tice ostalih uslova to je tek za pricu...Radnike j..e ko stigne i kako mu se digne!

 • (+0) (-0)

  Boki 19.02.2014.
  Nije hladno, i ja radim u grameru. Tako da ne izmisljajte vise.Noja dezimformacija.

 • (+0) (-0)

  Starac i more 19.02.2014.
  Ama zna li mi ga m.. jel ladno jel toplo?

 • (+0) (-0)

  Natasa Rostova 19.02.2014.
  Ovaj kad god nema gde da svrati dovuce se u bedni Aleksinac i niko ga ne pita za mnogo firma koje su prestale da rade za njegovog mandata


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима