Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Demokrate: Gde vodi otpuštanje radnika u Komunalnom preduzeću?

rss

18.10.2017.

Demokratska stranka u Aleksincu smatra da je otpuštanje 10 radnika u komunalnom preduzeću u potpunosti pogrešan korak.

Demokrate: Gde vodi otpuštanje radnika u Komunalnom preduzeću?

Aleksinac je opština sa ozbiljnim komunalnim problemima, velikim brojem javnih deponija, nerešenim pitanjem pasa lutalica, mnogi delovi opštine nemaju kanalizaciju, i na samo 300 metara od centra Aleksinca postoje ulice u kojima kanalizacije nema. U jednoj takvoj situaciji smanjivati broj radnika sa 101 na 91 je potpuno pogrešno. Pogotovu ako se zna da je tih 10 zaposlenih radnika, u ukupnom zbiru zaposlenih u javnom sektoru prebačeno na neke druge institucije, pa je u biblioteci povećan broj radnika, u pozorištu je povećan broj radnika, kao i u muzeju i vrtiću i Centru za kulturu.

Ne osporavamo značaj kulture i umetnosti, ali smatramo da je takva vrsta preraspodele radnika potpuno pogrešna.

U biblioteci i pozorištu već postoji dovoljan broj radnika koji mogu izneti posao namenjen tim ustanovama kulture, ali u Komunalnom preduzeću zaista ne postoji dovoljan broj radnika za poslove odnošenja smeća, otpušenja kanalizacionih slivova, rešavanje pitanja javnih deponija, pasa lutalica i svih ostalih poslova.

Postavlja se pitanje i rešavanja uličnog osvetljenja. Uskoro će taj posao biti poveren nekoj od privatnih firmi. Do sada je iz budžeta izdvajano 23 miliona dinara za pitanje ulićnog osvetljenja, a sada kada taj posao treba da radi privatna firma umesto Komunalnog preduzeća, iz budžeta će se izdvajati 44 miliona dinara. Gde će se potrošiti ta razlika od skoro 200.000 evra? Kome ide taj novac, pogotovu ako se zna da je pre par godina za potrebe ulične rasvete kupljeno dva nova kamiona koji su plaćeni parama građana opštine Aleksinac. Ti kamioni su namenski kupljeni za potrebe rešavanja pitanja ulične rasvete da bi već ove godine taj posao bio pripreman za neku od privatnih firmi. ZAŠTO?

Takođe postavljamo i pitanje šta je sa rešavanjem pitanja odvoda atmosferske kanalizacije u Žitkovcu?
Kad će rešavanje tog problema doći na red?

Demokratska stranka smatra da je potrebno preispitati odluku o otpuštanju 10 radnika u Komunalnim uslugama, i na narednoj sednici lokalnog parlamenta ćemo tražiti odgovor od nadležnih u opštinskoj administraciji.

Boban Ranđelović
predsednik OO DS Aleksinac


# DS Boban Ranđelović opština javna preduzeća saopštenje
@demokrate @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima