Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Деца желе стручне одговоре

rss

21.07.2015. Инфо служба Двери Алексинац

Пројекат „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, наставља да лоше утиче на здравље и развој деце.

Двери су својом кампањом, која је већ позната јавности, успеле да избаце све изопачености из уџбеника, али овог пута, творци овог пројекта искористили су чињеницу да су 14 ученика Средње пољопривредне школе у Зрењанину постали родитељи и то представили као разлог за неопходност овог предмета у школама.

„У нашој школи има 14-оро ученика који су родитељи, дакле који, иако млади, већ имају своју децу и зато смо сматрали да је веома важно да уведемо ваннаставна предавања на тему здравственог васпитања о репродуктивном здрављу. Сматрамо да је то изузетно важна тема за младе, а наша позитивна искуства из претходне школске године утицала су на то да и у наредном периоду спроводимо ова предавања. Наставу, иначе, држи наш педагог, који је прошао обуку“ – изјавила је скоро за медије директор Пољопривредне школе у Зрењанину.

О којим то „позитивним“ искуствима је реч?

Управо је овај пројекат и промовисао системе вредности у којима је све дозвољено.

 

Издвајамо само неке делове из уџбеника, из којих се јасно види шта су пропагирали:

„Људи могу имати више од једне везе истовремено“
„Људи могу живети, заједно повремено или стално, договорити се да буду моногамни или да имају друге сексуалне партнере“
„Не постоје препоруке ни границе када се може најраније почети са сексуалним односом. У данашње време разне земље имају различите норме. Најнижа је у Холандији, и износи 12 година“
„Појам НОРМАЛАН у сексу је релативан“
„Да ли ћете инсистирати на употреби кондома са партнером који га нерадо користи“

„Да ли ћете имати секс како бисте добили неки поклон или новац“

„Људи би требало да имају право да траже развод. Он, међутим, може донети осећај олакшања и среће“
Све хормонске таблете смањују количину менструалног крварења, што је веома добро, јер се на тај начин спречава анемија. Оне смањују појаву карцинома јајника, материце...

 

Покрајински секретеријат за спорт и омладину је управо наметнуо деци кроз овај пројекат слободу одлучивања, без ограничења, а сада, на један веома лицемаран начин покушава да ово представи као проблем, који ће се сигурно решити кроз слушање предавача овог пројекта.

Какву је то обуку прошао педагог „предавач“ и како је могуће да је он стручан за овако осетљиву тему?

Што се тиче науке и стручности, да и не говоримо. Дакле, један школски педагог, који је завршио „обуку“ за предавача овог пројекта, стручнији је кадар од комплетног тима, који чини шест педијатара, три гинеколога, два психолога и девет медицинских сестара, укључујући и три са вишом стручном спремом, а све у склопу Саветовалишта за младе при Дому здравља „Бошко Вребалов“ у Зрењанину, у којем се свакога месеца у току школске године одржавају тродневни семинари (који укуључују 14 радионица) на ову тему и деца могу слободно да постављају питања која их муче и могу да очекују најстручнији одговор.

Покрет српске Двери овом приликом најављује и своју нову кампању под називом „Деца желе стручне одговоре“ и оштро ћемо се борити да се овај предмет, са оваквим системом вредности, који промовише све, само не здравље, заиста и дефинитивно укине, а да се деца преусмере на већ постојеће стручне тимове, који врло озбиљно раде и у којима су наши најстручнији људи.

Овим најављујемо и своју посету од септембра месеца свим школама у којима је поново уведен овај пројекат, а прва школа ће бити Средња пољопривредна школа у Зрењанину, баш та у којој је рођено 14 деце, да обавестимо и школу и ученике и родитеље да постоји врло озбиљна и стручна установа која се бави темом о репродуктивном здрављу.

О самом току кампање, јавност ће бити обавештена у септембру.

 

Инфо служба Српског покрета Двери


# Двери школе геј лоби репродуктивно здравље ЛГБТ лоби сексуално васпитање
@SPDveri @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима