Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Живи штит за презадужене породице

rss

13.09.2014. Бошко Обрадовић

Поштовани грађани, обавештавамо вас да ће Покрет Двери стати у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот. Позивамо све којима држава прети да их остави без породичног дома да нам се јаве и живим штитом бранићемо њихове домове од одузимања. Нико нема права да одузима основно људско право као што је право на породични дом и минимална средства за живот. Као политички покрет породичних људи осећамо обавезу да станемо у заштиту свих оних који су презадужени, а којима прети одузимање породичног дома од стране банака, пореских управа или корумпираног правосудног система.

Покрет Двери стаће у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот.

Годинама и деценијама уназад у Србији се уништава породица и породични систем вредности. Србијом влада бела куга, годишње 35.000 људи више умре него што се роди, имамо испод једног детета по брачном пару, 20% брачних парова не може да има деце, имамо огроман број абортуса и болести зависности као што су наркоманија и алкохолизам, по просечној старости становништва један смо од најстаријих народа у свету... Држава без становништва је држава без шанси да изгради своју економију, безбедност и будућност.

Социјалне разлике међу нашим породицама су све израженије. Огроман број људи остао је без посла у пљачкашким приватизацијама, домаћи предузетници не могу нормално да раде због зеленашких банкарских камата и укинутих царина на увоз стране робе, породице на селу не могу да опстану јер нема никакве подршке домаћој пољопривреди, труднице и породиље су грађани другог реда, породице са више деце су заборављене и препуштене саме себи, највећи број пензионера има срамотно мале пензије...

У вишесатном премијерском експозеу садашњег председника Владе Србије Александра Вучића не помиње се реч породица нити постоји било какав елемент породичне политике. У Влади нема Министарства за бригу о породици нити програма подршке рађању, младим брачним паровима, породичним предузећима, повратку породица на село... Напротив, Влада Србије доноси нови закон о раду који удара на радничка права, планира смањење плата и пензија, шаље приватне извршитеље да одузимају имовину породицама које не могу да плаћају своје рате за кредите или дугове за комуналне услуге... Али, за то време Влада Србије уме да брине о промоцији идеологије хомосексуализма у Србији, тако што хомосексуализам промовише преко уџбеника сексуалног образовања који је ушао у школе у северној Србији, док обуке за бригу о хомосексуалцима пролазе све Полицијске управе и Центри за социјални рад у Србији. Државна просвета, МУП и социјална политика тако се стављају у функцију промоције хомосексуализма. Промоција хомосексуализма постаје државни пројекат који од геј параде води директно до законског признавања хомосексуалних бракова и могућности да такви парови усвајају децу.

Измишљени и са Запада наметнути проблем парадирања маргиналног броја хомосексуалаца и њихових лобија који живе од политичког хомосексуализма постао је тако важнији државни посао од свих породичних тема које живот значе милионима људи у Србији. Наша државна власт не само да нема политичка решења у корист свих наших породица, већ се опредељује против породице и породичних вредности. Права друштвена и политичка тема данас је породична тематика и покушај да се стане на пут општем сиромаштву, незапослености, пропасти домаће привреде и смањењу броја становника у Србији. Одбацујемо тему геј параде и права хомосексуалаца као небитну и непристојну тему у времену када многе породице не могу да преживе под ударом социјалних проблема и тензија.

 

Све су нам одузели – породицу и породични дом не дамо!

У таквом једном антипородичном времену и владајућем режиму, ми, породични људи Србије немамо више право да ћутимо. Све су нам одузели: породични морал, породицу и породични дом им не смемо и нећемо дати. Зато је Покрет Двери предложио нацрт Закона о забрани агресивне пропаганде хомосексуализма малолетним лицима, по угледу на руско законодавство и – још важније - Закон о заштити презадужених породица којима би им био отписан део дугова, нико не би могао да им одузима људско право на породични дом и основна средства за живот, био би им омогућен нови финансијски почетак и репрограмирање преосталих дугова. Ово је законско решење које познају многе државе света, док је Србија под актуелном влашћу очито решена да се обрачуна са сиротињом и свим оним породицама које нису криве што су остале без посла и могућности да отплаћују своје дугове.

Покрет Двери наставиће да инсистира на доношењу овог закона и стаће у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот. Нико нема права да одузима основно људско право као што је право на породични дом и минимална средства за живот. Као политички покрет породичних људи осећамо обавезу да станемо у заштиту свих оних који су презадужени, а којима прети одузимање породичног дома од стране банака, пореских управа или корумпираног правосудног система. Решење, дакле, постоји, и могуће је и заштитити презадужене породице и омогућити враћање дела дугова према повериоцима кроз одложено плаћање након новог финансијског почетка. Двери имају решење и питају се зашто овог закона о личном стечају нема у Србији? Да ли је геј парада важнија тема од презадужених породица, беле куге или пропасти породичних предузећа? Ко намеће промоцију хомосексуализма разореном српском друштву и породици, и тиме додатно скреће пажњу јавности са кључних животних питања?

Тема породичне политике примењива је и на локалном нивоу. Покрет Двери предао је великом броју локалних самоуправа предлог Породичне декларације којом се дефинишу конкретне мере породичне политике које предвиђају подршку рађању, трудницама, младим брачним паровима, породичним предузећима, сеоским задругама, сиромашним породицама са више деце, старачким домаћинствима, самохраним породицама у којима нема нико запослен, презадуженим породицама кроз субвенционисање, отписивање или репрограмирање дугова за комуналне услуге... Многе локалне власти одбиле су овај предлог Породичне декларације, док друге ћуте и гледају само своје страначке интересе, што јасно говори да је антипородична политика захватила све поре друштва и власти од републичког до локалног нивоа. Зато је породична политика најважнија тема и политика у 21. веку.

 

Бошко Обрадовић

 

 


# незапосленост Двери Комуналне услуге ЈП школе наркоманија Бошко Обрадовић Закон о раду Александра Вучић
@SPDveri @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима