Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Цензура на АЛТ-у

rss

10.12.2014. Д. Остојић

У понедељак 8. децембра одржана је 26.седница Скупштине општине Алексинац.
На Алт телевизији поново није било снимка седнице.

Цензура на АЛТ-у

Једино су емитована излагања председника општине и директора Дирекције, све друго што се дешавало на седници је поново цензурисано.

Вишегодишња пракса да се на Алт каналу емитује целокупни снимак сваке седнице СО Алексинац, која није мењана без обзира ко чини локалну власт, прекинута је први пут после седнице одржане 11. септембра.

На овој седници одборници опозиције су, између осталог упозоравали да власт намерно изазива кризу у раду ОШ “Љупче Николић“. Поједини одборници су износили озбиљне оптужбе на рачун председника општине Ненада Станковића и директора пољопривредне школе Славољуба Величковића, везано за криминалне радње приликом изградње објекта школе на Војничком путу.

Све то је изгледа није било по вољи уређивачком колегијуму Алта, па је забрањено да се снимак седнице емитује.

Сада се иста ствар понавља. Иако је екипа Алт телевизије пратила и снимила читав ток седнице, руководство ове медијске куће је забранило да се емитује било шта осим говора председника општине.

Да подсетимо, у последње две и по године од када је уредник Алта Александра Симић, иначе потпредседник ОО СНС Алексинац, ниједан представник странака опозиције није гостовао у програму Алт канала.

 


# Александра Симић Алт ТВ скупштина школе цензура СО Алексинац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима