Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Први пут без целог преноса скупштине

rss

14.09.2014. Д. Остојић

Медијски мрак улази на мала врата у Алексинац. РТВ Алт месецима је телевизија на којoj су забрањени представници опозиције, као и сви они који критикују локалну власт.

Први пут без целог преноса скупштине

У то сам се и сам уверио једном приликом  пре пар месеци. Био сам позван да отворим изложбу слика на промоцији мог доброг пријатеља.

РТВ Алт је медијски пропратила овај догађај. Сниматељ је професионално урадио свој посао. Снимио све учеснике манифестације, па и мене.

У прилогу за ТВ Алт су били приказани сви учесници промоције осим мене. Незванично сам од једне новинарке сазнао да је ишло наређење да не иде моја изјава јер врло често пишем негативно о локалној власти.

А локална власт иде корак даље па ускраћује право легално изабраним одборницима у локалној скупштини да преко тв Алт обавештавају грађане о својим ставовима.

То што је Душан Остојић забрањен на Алту је нормално, али забранити 20 одборника опозиције је директно удар на вољу преко 5.000 људи који су гласали за одборнике опозиције. Управо се то десило ових дана.

Иако је било заседање локалног парламента и досадашња пракса је била да се у снимку заседања прикажу дискусије и власти и опозиције, од овог заседања је та пракса измењена, па су приказане дискусије само представника власти. По врви пут у историји локалних преноса није било приказано цело скупштинско заседање.

Подсећања ради ТВ Алт није приватна телевизија Ненада Станковића, Грујице Вељковића или Александре Симић, већ свих грађана општине Алексинац.

Постављам питање Ненаду Станковићу и Александри Симић да ли се сећате времена када је директивом даташње СРС било забрањено да се извештава о активностима новоформираног СНС. Како сте тад заступали ставове да Алт треба да буде сервис свих грађана?

Чим сте дошли на власт одмах сте преузели исте те методе и направили од Алта политички сервис локалне власти уз директну забрану било ког критичког става.

Сигуран сам да ће вам се то обити о главу. Били живи па видели.

 


# Александра Симић Алт ТВ скупштина Душан Остојић Грујица Вељковић медији Ненад Станковић Радио С
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима