Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Борба против ”Друге Србије”: За нормалну Србију без гебелсовске харанге

rss

03.01.2015. Бранко Радун, (Видовдан.орг)

Џорџ Орвел је једном изрекао пророчку мисао – да ће “нови фашизам доћи као облик борбе против фашизма”.

Као да је видео садашњу глобалну и нашу политичку и идеолошку сцену у којој доминира постмодерна идеологија која агресивно прогони све «јеретике» и «шизматике». Омиљена етикета за противнике је управо «фашизам“. Терор «политички коректног» у коме се не сме довести у питање догматизоване истине о демократији, људским правима, идолу тржишта или евроинтеграцијама „које немају алтернативу“.

То значи да ако напишете попут Катарине Ђорђевић да је у Србији низак наталитет, да половина младих жена нема децу или да их ни не планира бићете одмах етикетирани као представник примитивне, конзервативне или националистичке Србије.

Исто тако ако би као психолог Зоран Миливојевић стали испред фронта феминистичких и људскоправашких „боркиња“ и рекли нешто што је истина и са чим се слаже већина грађана код нас и у свету – да ако немате избор у васпитању деце и физичка казна је опција хорски ће вас прогласити за некога ко је малтене заговорник нацистичке еугенике или да вас дисквалификују као дилетанта.


Овај нови тоталитаризам који се лажно представља као либерализам води беспоштедне и прљаве ратове против оних који се осмеле да имају свој став који је различит или супротан од њиховог.Ко год се дрзне да изјави нешто што се не уклапа у медијски наметане идеолошке тезе попут “хомосексуализам је избор“, „родитељи не смеју да да кажњавају своје дете“, „тржиште ће решити све проблеме“ или „ЕУ нема алтернативу“ ризикује медијску хајку и линч.

Тако се пре пар година читава лавина напада сручила на главу професора Милана Брдара, а све са повереником за „људска права“ јер се он усудио да на предавању изјави да је до пре неколико деценија хомосексуализам у медицини дефинисан као болест, али да је касније деловањем геј лобија постао нехетеронормативни варијетет сексуалности” како је то комесарски дефинисао повереник за заштиту равноправности.

Професор је опоменут да пази шта прича и шта мисли јер може доћи под удар комесара за равноправност. Порука је ако се не “узме у памет” може да сноси последице. После тога су људи са универзитета или у медијима избегавају тему промоције хомосексуалности или пак прихватају наметнуте дефиниције изражене орвеловским новоговором.

То је отишло толико далеко да су и неки представници либералног “главног тока” увидели да је враг однео шалу и да нас нигде не воде фашисоидне кампање против оних који другачије мисле. Сарајевски писац либералног бекграунда Мухарем Баздуљ је реаговао против линча коју агресивни другосрбијански кругови воде против горепоменутих. Што је још битније он брзо одлази ка суштини – «пратите токове страног новца“ којим се финансирају људскоправашке нво које после геј параде траже нови ангажман.

Да је само реч о маргиналним радикалним групама које воде своје мале прљаве ратове то не би завређивало пажњу. Но подршка страних фондова која није само финансијска јер су преко тих структура ове групе успеле да „маршом кроз институције“ заузму јаке позиције у институцијама, медијима и универзитету.

Шта радити са том групацијом која је добро организована, институционално ухлебљена и финансијски подржаваном од странаца која је себи преузела улоге мисионарског просветитеља, моралног судије и медијског џелата. Нажалост са њима нема дијалога јер се умерени ставови попут горепоменутих примерака слободног мишљења одмах дисквалификују као «хомофобија», «ксенофобија», као промотере «рађања за нацију» или «малтретирања деце».

Морамо им се супротставити како знамо и умемо тако што ћемо промовисати нормалне неидеологизоване ставове.

А ко смо то “ми”?

Па сви који желе нормалну Србију, без обзира на идеолошке склоности ка левом или десном, који виде где таква агресивна контаминација медијског простора води. Имамо посла са огранизованим, обученим и индоктринираним умовима који желе да целом друштву исперу мозак и да застрашују оне који имају другачије ставове. Победити страх и бити отвореног ума је победа нас над њима. У ширем смислу је то борба за слободу изражавања а у ужем за ставове које заговарају „жигосани“ који су уверни смо ставови и већинске Србије.

(Видовдан.орг)

branko Radun
О АУТОРУ

Бранко Радун је дипломирао историју на Филозофском факултету у Новом Саду. 
Аутор је бројних радова из области политичког, економског, религијског и културног живота Србије. 
Уредник је интернет магазина Видовдан.орг. 
Као политички аналитичар, објављује радове у НСПМ-и, Политици, Геополитици, Видовдан.орг. и страним часописима.
Редовни је коментатор домаћег политичког живота у дневним и недељним новинама, радио и ТВ станицама.


# Друга Србија геј лоби фашизам
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима