Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Без смене власти у Алексинцу

rss

07.04.2011. Извор: РТС

Опозиција у Алексинцу повукла је предлог за смену председника Скупштине општине Мирослава Стојановића.

Опозиција у Алексинцу није обезбедила већину јер су, како наводи, одборници који су потписали захтев за смену председника Скупштине општине Мирослава Стојановића били изложени притисцима.

Скупштина општине Алексинац
Иако је опозиција повукла предлог, владајућа коалиција коју предводи ДСС ипак је одржала седницу.

"Тиме смо ставили тачку на то да ли опозиција има снаге да смени власт у Алексинцу или не, што је протеклих месец дана тако помпезно најављивано", рекао је председник општине Иван Димић. "Сада коначно можемо да се окренемо раду, ова година ће бити тешка, али да би локална самоуправа могла несметано да функционише морали смо прво да решимо проблеме у Скупштини. "

Одборник ДСС-а Зоран Милошевић један је од одборника владајуће коалиције који је својим потписом подржао предлог за смену председника Скупштине. Међутим, на седници је гласао против тога.

Зоран Милошевић каже да је захтев потписао зато што је у том тренутку сматрао да то може да буде боље за Алексинац, али да га нико на то није наговарао. "Сада сам гласао против у складу са страначком припадношћу", рекао је Милошевић.

Опозициона Демократска странка у Алексинцу тврди да ова седница није легитимна, јер су коришћени неки од потписа са њиховог списка.

"Чуо сам да власт тумачи Закон о локалној самоуправи тако што сматра да ми нећемо моћи да у наредних шест месеци поново поднесемо предлог за смену председника Скупштине", каже Милан Вељковић, шеф одборничке групе Демократске странке. "Ми ћемо већ сутра обавестити Министарство за државну управу и сигурни смо да ће тумачење бити на нашој страни, односно, да ћемо са једном трећином одборника поново моћи да поднесемо исти предлог."

Закон о локалној самоуправи не наводи рок у коме одборници могу поново да поднесу предлог за смену председника скупштине. Рок од шест месеци изричито се односи на председника општине.


# председник општине Иван Димић Милан Вељковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима