Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bez smene vlasti u Aleksincu

rss

07.04.2011. Izvor: RTS

Opozicija u Aleksincu povukla je predlog za smenu predsednika Skupštine opštine Miroslava Stojanovića.

Opozicija u Aleksincu nije obezbedila većinu jer su, kako navodi, odbornici koji su potpisali zahtev za smenu predsednika Skupštine opštine Miroslava Stojanovića bili izloženi pritiscima.

Skupština opštine Aleksinac
Iako je opozicija povukla predlog, vladajuća koalicija koju predvodi DSS ipak je održala sednicu.

"Time smo stavili tačku na to da li opozicija ima snage da smeni vlast u Aleksincu ili ne, što je proteklih mesec dana tako pompezno najavljivano", rekao je predsednik opštine Ivan Dimić. "Sada konačno možemo da se okrenemo radu, ova godina će biti teška, ali da bi lokalna samouprava mogla nesmetano da funkcioniše morali smo prvo da rešimo probleme u Skupštini. "

Odbornik DSS-a Zoran Milošević jedan je od odbornika vladajuće koalicije koji je svojim potpisom podržao predlog za smenu predsednika Skupštine. Međutim, na sednici je glasao protiv toga.

Zoran Milošević kaže da je zahtev potpisao zato što je u tom trenutku smatrao da to može da bude bolje za Aleksinac, ali da ga niko na to nije nagovarao. "Sada sam glasao protiv u skladu sa stranačkom pripadnošću", rekao je Milošević.

Opoziciona Demokratska stranka u Aleksincu tvrdi da ova sednica nije legitimna, jer su korišćeni neki od potpisa sa njihovog spiska.

"Čuo sam da vlast tumači Zakon o lokalnoj samoupravi tako što smatra da mi nećemo moći da u narednih šest meseci ponovo podnesemo predlog za smenu predsednika Skupštine", kaže Milan Veljković, šef odborničke grupe Demokratske stranke. "Mi ćemo već sutra obavestiti Ministarstvo za državnu upravu i sigurni smo da će tumačenje biti na našoj strani, odnosno, da ćemo sa jednom trećinom odbornika ponovo moći da podnesemo isti predlog."

Zakon o lokalnoj samoupravi ne navodi rok u kome odbornici mogu ponovo da podnesu predlog za smenu predsednika skupštine. Rok od šest meseci izričito se odnosi na predsednika opštine.

Komentara: 0


# predsednik opštine Ivan Dimić Milan Veljković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima