Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

14 година доласка ДОС-а

rss

04.10.2014. Покрет Социјалиста

Навршава се 14 година од доласка на власт Демократске Опозиције Србије састављене од 19 уједињених опозиционих партија.

14 година доласка ДОС-а

Најављивали су ДОГОВОР СА СРБИЈОМ у 10 тачака и обећали ДА ЋЕ :

1. Зауставити дање пропадање и распарчавање Србије.
2. Успоставити поштену, стручну и одговорну власт.
3. Покренути економски развој и побољшати животни стандард грађана.
4. Укинути санкције и обновити сарадњу са Европом.
5. Уредити односе Србије и Црне Горе на демократски начин.
6. Посветиће се решавању проблема К и М.
7. Да неће дозволити реваншизам и поделе.
8. Укинути привилегије и обавезати све функционере да пријаве имовину.
9. Сузбити криминал и злоупотребе.
10. Се изборити да се у Србији поштен рад поштено и плати.

Уместо испуњења датих обећања захваљујући њиховој власти данас у Србији живи најмање милион људи у сиромаштву, преко 750. 000 је остало без посла. Спроведена је пљачкашка приватизација кроз коју данас појединци, без дана радног стажа, имају компаније и огромно богатство.

Многа предузећа не само да не раде, већ су у буквалном смислу порушена и уништена.
Из Србије је по проценама стручњака изнето више од 50 милијарди долара капитала. Јавни дуг Србије је око 27 милијарди долара, у друштву цвета мито и корупција, администрација и бирократија увећани су за око три пута. Институције у области образовања и здравства не функционишу.

Због свега овога народ Србије ће нерадо да се сећа 5 октобра и доласка ДОС-а на власт. Обећања не само да насу испуњена, већ је уништено и све оно што су генерације и генерације стварале, а земља и народ су доведени готово до катасрофалног стања.

Штету коју су направили надокнадиће се кроз много напора и одрицања у дужем временском периоду. Будуће генерације ће морати да се много тога одрекну како би се створили бољи услови живота у нашој земљи Србији.

ДО ПОБЕДЕ!

Коментара: 4


# Покрет Социјалиста ДОС
@poksocijalista @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-3)

    Samo jedna rec za POKRET SOCIJALISTA 04.10.2014.
    SRAM VAS BRE BILO!!!!!!!!!!
    ZAKOPAJTE SVI GLAVE U PESAK I SAMO CUTITE,CUTITE... MOZDA TADA POCNETE NA NESTO I DA LICITE!!!!!!

  • (+1) (-3)

    perkan 04.10.2014.
    Glavna odlika nasih politicara jeste da im je uvek neko drugi kriv.
    Statistike pokazuju da je najvece zaduzenje u poslednjih par godina kada je SNS u vlasti, a i njihov koalicioni partner Pokret Socijalista.

    Propadanje drzave je pocelo ranih 90-tih, ne vezano za ratove i sankcije, vec za prve pocetke privatizacije, pustanje menica bez pokrica, kradju drzavne imovine, prodaju stanova za marku... Glavni izgovor tada su bile neopravdane sankcije. Da vas podsetim da nam za Jezdu i Dafinu nisu bile krive sankcije.

    Onda je dosao DOS i nesto je zapoceto. Rekonstruisan je energetski i bankarski sistem. Bilo je struje i mogli ste novac da drzite u bankama. Ostalo truba. Mislim da je program DOS-a bio nesto drugojaciji nego ovaj, ali u svakom slucaju nista nije uradjeno da bi bilo bolje. Zapocete / nastavljene su provatizacije koje su se pretvorile u pogreb, vec unistenih preduzeca.

    Onda je dosao Kostunjavi i nista nije uradio. Ali nije uradio ni nista lose - nije se zaduzivao i ziveli smo parama od privatizacije (neuspesne).

    Onda nam je neko nametnuo Mirka, za kog smatram da je najgori premijer u istoriji Srbije, zdusno potpomognut lopovskom bandom DS. Dinkic je najavio da nismo u opasnosti i da se mozemo zaduzivati. Sa 20% duga u BDP, zaduzili smo se na preko 50%, a limit je po zakonu na 40%.

    Demokrate su same sebe unistili i tako stvorili priliku da SNS dobije apsolutnu vlast. Ali, opet se zaduzujemo sve vise, porezi rastu, nema para za plate i penzije, privreda grca, ali mi nezaustavljivo srljamo u EU...

  • (+1) (-2)

    jelow 05.10.2014.
    Zar Vulin da nas podseca na svetle trenutke nase istorije, na vreme kada je njegov slogan bio KEVO, JA CU LEVO, i, evo sada, gura nam prst u oko i cinicno nas pita, za sta ste se borili ? Istorija se ponavlja, ovu zemlju ponovo unistavaju iste snage, radikali se nazivaju naprednjacima, ali to su radikali, Vulin je odsekao kosu, ali, to je i dalje Vulin, jedino sto se moze promeniti jeste 5. oktobar, to je dan koji se moze desiti bilo kog datuma.

  • (+1) (-1)

    Горан 05.10.2014.
    Испаде да би било боље да га нисмо мењали!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима