Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

14 godina dolaska DOS-a

rss

04.10.2014. Pokret Socijalista

Navršava se 14 godina od dolaska na vlast Demokratske Opozicije Srbije sastavljene od 19 ujedinjenih opozicionih partija.

14 godina dolaska DOS-a

Najavljivali su DOGOVOR SA SRBIJOM u 10 tačaka i obećali DA ĆE :

1. Zaustaviti danje propadanje i rasparčavanje Srbije.
2. Uspostaviti poštenu, stručnu i odgovornu vlast.
3. Pokrenuti ekonomski razvoj i poboljšati životni standard građana.
4. Ukinuti sankcije i obnoviti saradnju sa Evropom.
5. Urediti odnose Srbije i Crne Gore na demokratski način.
6. Posvetiće se rešavanju problema K i M.
7. Da neće dozvoliti revanšizam i podele.
8. Ukinuti privilegije i obavezati sve funkcionere da prijave imovinu.
9. Suzbiti kriminal i zloupotrebe.
10. Se izboriti da se u Srbiji pošten rad pošteno i plati.

Umesto ispunjenja datih obećanja zahvaljujući njihovoj vlasti danas u Srbiji živi najmanje milion ljudi u siromaštvu, preko 750. 000 je ostalo bez posla. Sprovedena je pljačkaška privatizacija kroz koju danas pojedinci, bez dana radnog staža, imaju kompanije i ogromno bogatstvo.

Mnoga preduzeća ne samo da ne rade, već su u bukvalnom smislu porušena i uništena.
Iz Srbije je po procenama stručnjaka izneto više od 50 milijardi dolara kapitala. Javni dug Srbije je oko 27 milijardi dolara, u društvu cveta mito i korupcija, administracija i birokratija uvećani su za oko tri puta. Institucije u oblasti obrazovanja i zdravstva ne funkcionišu.

Zbog svega ovoga narod Srbije će nerado da se seća 5 oktobra i dolaska DOS-a na vlast. Obećanja ne samo da nasu ispunjena, već je uništeno i sve ono što su generacije i generacije stvarale, a zemlja i narod su dovedeni gotovo do katasrofalnog stanja.

Štetu koju su napravili nadoknadiće se kroz mnogo napora i odricanja u dužem vremenskom periodu. Buduće generacije će morati da se mnogo toga odreknu kako bi se stvorili bolji uslovi života u našoj zemlji Srbiji.

DO POBEDE!

Komentara: 4


# Pokret Socijalista DOS
@poksocijalista @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-3)

  Samo jedna rec za POKRET SOCIJALISTA 04.10.2014.
  SRAM VAS BRE BILO!!!!!!!!!!
  ZAKOPAJTE SVI GLAVE U PESAK I SAMO CUTITE,CUTITE... MOZDA TADA POCNETE NA NESTO I DA LICITE!!!!!!

 • (+5) (-3)

  perkan 04.10.2014.
  Glavna odlika nasih politicara jeste da im je uvek neko drugi kriv.
  Statistike pokazuju da je najvece zaduzenje u poslednjih par godina kada je SNS u vlasti, a i njihov koalicioni partner Pokret Socijalista.

  Propadanje drzave je pocelo ranih 90-tih, ne vezano za ratove i sankcije, vec za prve pocetke privatizacije, pustanje menica bez pokrica, kradju drzavne imovine, prodaju stanova za marku... Glavni izgovor tada su bile neopravdane sankcije. Da vas podsetim da nam za Jezdu i Dafinu nisu bile krive sankcije.

  Onda je dosao DOS i nesto je zapoceto. Rekonstruisan je energetski i bankarski sistem. Bilo je struje i mogli ste novac da drzite u bankama. Ostalo truba. Mislim da je program DOS-a bio nesto drugojaciji nego ovaj, ali u svakom slucaju nista nije uradjeno da bi bilo bolje. Zapocete / nastavljene su provatizacije koje su se pretvorile u pogreb, vec unistenih preduzeca.

  Onda je dosao Kostunjavi i nista nije uradio. Ali nije uradio ni nista lose - nije se zaduzivao i ziveli smo parama od privatizacije (neuspesne).

  Onda nam je neko nametnuo Mirka, za kog smatram da je najgori premijer u istoriji Srbije, zdusno potpomognut lopovskom bandom DS. Dinkic je najavio da nismo u opasnosti i da se mozemo zaduzivati. Sa 20% duga u BDP, zaduzili smo se na preko 50%, a limit je po zakonu na 40%.

  Demokrate su same sebe unistili i tako stvorili priliku da SNS dobije apsolutnu vlast. Ali, opet se zaduzujemo sve vise, porezi rastu, nema para za plate i penzije, privreda grca, ali mi nezaustavljivo srljamo u EU...

 • (+8) (-2)

  jelow 05.10.2014.
  Zar Vulin da nas podseca na svetle trenutke nase istorije, na vreme kada je njegov slogan bio KEVO, JA CU LEVO, i, evo sada, gura nam prst u oko i cinicno nas pita, za sta ste se borili ? Istorija se ponavlja, ovu zemlju ponovo unistavaju iste snage, radikali se nazivaju naprednjacima, ali to su radikali, Vulin je odsekao kosu, ali, to je i dalje Vulin, jedino sto se moze promeniti jeste 5. oktobar, to je dan koji se moze desiti bilo kog datuma.

 • (+7) (-1)

  Goran 05.10.2014.
  Ispade da bi bilo bolje da ga nismo menjali!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}